MónTerrassa
Setge del govern de Terrassa als pipis de gos en senyals, fanals o arbres
  • CA
Un gos orinant en un fanal de Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

A partir d’aquest dissabte, 8 de juliol, l’Ajuntament de Terrassa posa en marxa una campanya de sensibilització amb l’objectiu de minimitzar l’impacte dels orins de les mascotes als carrers. El Consistori explica els efectes que generen els orins, fonamentalment dels gossos, als elements del mobiliari urbà.

Aquesta campanya es desplegarà als mitjans de comunicació, a les clíniques veterinàries, als establiments de productes per a animals i al mateix espai públic. Mitjançant cartells i fulletons, els materials de la campanya presenten el seguit de desperfectes que l’orina animal provoca, sobretot, a fanals, senyals de trànsit, arbres o papereres, però també a les façanes dels edificis. La campanya informa del cost de tots aquests elements i de com les miccions dels gossos redueixen considerablement la seva vida útil.

Per exemple, s’explica com els orins reiterats poden acabar en cinc anys amb la vida d’un arbre, que hauria pogut durar un segle, o com redueix a un terç la vida útil d’un senyal de trànsit, que costa 150 euros, o d’una paperera, que té un cost de 250 euros. Entre els consells que es dóna a les persones propietàries de mascotes per fomentar la seva responsabilitat i afavorir una bona convivència, es recomana portar al gos per la banda de la calçada quan vagi per la vorera, per tal d’evitar que orini a les façanes. Igualment, es proposa als propietaris que ensenyin a les seves mascotes a orinar als embornals, o bé que es porti una ampolla d’aigua per tirar als llocs on la mascota hagi orinat.

Estat d’un fanal després de ser diana dels pipis dels animals | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Antonio a juliol 15, 2017 | 17:01
    Antonio juliol 15, 2017 | 17:01
    Cada vez mas tonterias se inventa este alcalde y su sequito de lameculos si igualmente nos joden cada año mas en impuestos
  2. Icona del comentari de: David a juliol 16, 2017 | 07:24
    David juliol 16, 2017 | 07:24
    Sinceramente me parece una excelente iniciativa. Pagamos excesivos impuestos, entre otras cuestiones, por comportamientos incivicos que provocan la destrucción de los bienes comunes que hay que reemplazar.
  3. Icona del comentari de: Carles a juliol 16, 2017 | 13:37
    Carles juliol 16, 2017 | 13:37
    Crec que Terrassa té problemes molt més imoprtants ara mateix en els que no es gasten ni un centim, quan costa aquesta campanya?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa