MónTerrassa
Set anys de lluita per relegar el cognom de l’assassí de la seva filla
  • CA

Els pares de Sandra M., dona assassinada a mans del seu marit Jesús R. a Terrassa, porten set anys lluitant per invertir els cognoms del seu nét de tretze anys orfe. El pare va matar la mare al seu pis del barri de Les Arenes l’any 2015 i minuts més tard es va suïcidar. Els avis volen relegar el cognom de l’assassí, i finalment, el Govern central ha aprovat aquest dimarts un decret específic perquè es puguin invertir els cognoms del seu net, segons informa Nius Diario. Així doncs, el nen portarà com a primer cognom Montiel, el de la seva mare Sandra.

La mare de la víctima, Francisca Aguilar, intenta contenir l’alegria ja que ningú l’ha trucat ni escrit per avisar, però exposa que “m’alegraria moltíssim si fos així, i la meva filla encara s’alegraria més“. Els avis van aconseguir la custodia del seu nét quatre mesos després de l’assassinat de la seva filla, i des de llavors, han estat lluitant perquè el nen no portés el cognom de l’assassí. Les víctimes de violència de gènere no han de complir els mateixos requisits que la resta per invertir els cognoms, però el cas d’aquesta família va quedar estancat i abandonat, segons exposa el diari.

Expliquen que el cognom del pare ja s’ha esborrat de la vida quotidiana del nen: A l’escola i la resta d’activitats ja el mencionen pel cognom de la seva mare i han esborrat el cognom del pare. Els avis confirmen que no volen esborrar el cognom, simplement invertir l’ordre, que és el que han aconseguit oficialitzar a través del decret que el Govern ha aprovat aquest dimarts.

L’assassinat va tenir lloc la matinada del 21 de gener de 2015 al barri de Les Arenes. El pare va trucar als sogres demanant que vinguessin al pis perquè la seva filla es trobava malament. En arribar, es van trobar el cos de la seva filla al terra envoltat d’un bassal de sang, l’assassí acabar de suïcidar-se al garatge, i el seu net tancat en una habitació. Pels avis, poder invertir el cognom és un gran pas per poder passar pàgina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa