MónTerrassa
S’estrena el quart i últim mural a la plaça Cipriano García de Terrassa

S’estrena el quart i últim mural a la plaça de Cipriano García de Terrassa. Aquest treball, emmarcat dins del projecte El tercer Paisatge, que s’està duent a terme al barri de Sant Pere Nord, ha estat realitzat per l’artista Spogo. El mural ha rebut la visita aquest passat cap de setmana dels regidors de Cultura, Rosa Boladeras, i del responsable del Districte 6, Noel Duque.

La visita va comptar amb la presència de la comissària del projecte, la terrassenca Anna Taratiel, i també de representants de l’Associació de veïns i veïnes de Sant Pere Nord, que han estat dels impulsors d’una iniciativa que pretén dignificar el barri i donar vida a les parets que sovint son objecte de vandalisme.

Amb aquest mural finalitzen les intervencions artístiques que s’han realitzat en aquesta plaça. La primera es van iniciar l’any 2019 amb el mural obra de Lula Goce, Cristian Blanxer i Anna Taratiel. Un any després, va continuar amb una obra de Marco Galmacci, mentre que el 2021 va tocar la intervenció de l’artista Ampparito. Aquest 2022, Spogo ha estat el responsable de posar llum i color en un tros de paret de la plaça.

El Tercer Paisatge és un projecte municipal que relaciona art i teixit social. Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb l’Associació de veïns i veïnes de Sant Pere Nord, comissariada per l’artista terrassenca, Anna Taratiel, que té per objectiu millorar l’entorn urbà a través de les pràctiques artístiques contemporànies.

Un dels murals ja realitzats dins del projecte el Tercer Paisatge | Ramon Navarro

Qui és Spogo, l’artista del mural

Carlos García, conegut artísticament com Spogo, va néixer a Badalona el 1980. Va cursar la seva llicenciatura de tècnic superior d’Arts Plàstiques i Disseny en Il·lustració a l’Escola d’Art Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona.

Les seves primeres obres pictòriques estan relacionades amb la cultura popular, el panorama urbà i la naturalesa de la seva ciutat, amb la que tindrà una estreta relació. A partir de 2011 va seguir la seva trajectòria professional de manera autònoma i les seves peces, tant murals com sobre llenç, van evolucionar cap a un llenguatge abstracte-geomètric més personal amb una clara influència del disseny gràfic i el grafiti.

Durant els últims anys ha participat en múltiples festivals d’art urbà nacionals i internacionals; ha realitzat exposicions individuals i col·lectives; ha dut a terme residències artístiques i ha impartit tallers educatius en diferents institucions i centres.

Un dels murals ja realitzats dins del projecte el Tercer Paisatge | Ramon Navarro

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa