MónTerrassa
El Servei d’Inserció Laboral atén més de 350 dones durant la pandèmia

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Terrassa ha atès a través del Servei d’Inserció Laboral un total de 351 dones en aquests darrers dos anys de pandèmia. El 2021 es va donar servei a 180 dones, arribant a 810 atencions, mentre que el 2020 es van atendre 171 dones amb un total de 1.070 atencions. El servei està realitzant lleugerament més atencions que en anys anteriors i les xifres demostren “que el perfil de les dones és d’una major vulnerabilitat i presenta una casuística més complexa, que fa necessari un major seguiment i acompanyament”, exposen des de l’Ajuntament.

D’entre les demandes que rep el servei d’inserció laboral, la majoria són sobre recerca de feina o orientació laboral i, en un percentatge més baix, per qüestions de millora de feina. En aquests dos anys, 36 dones de les 152 que buscaven feina en van trobar a través d’aquest servei -20 dones al 2021 i 16 al 2020-.

La regidora de Poítiques de Gènere, Núria Marín, considera que “es fa palès que serveis com aquest són, malauradament, cada vegada més necessaris per lluitar contra la desigualtat d’oportunitats en el món laboral entre homes i dones”. I afegeix que “el nostre compromís és aconseguir que aquesta bretxa sigui cada vegada més prima, fins que la fem desaparèixer”. El 48% de les dones ateses el 2021 es trobaven en situació de violència masclista i estaven sent ateses per altres serveis del SIAD, com atenció psicològica o assessorament jurídic. Aquesta xifra va ser inferior el 2020, en què del total de dones ateses, un 36% es trobaven en situació de violència masclista.

El SIAD atén de forma especialitzada, individual i confidencial a les dones majors d’edat de Terrassa i dels municipis amb els quals s’ha signat conveni de col·laboració (Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls) en relació a l’exercici dels seus drets en tots els àmbits relacionats amb la seva vida laboral, social, personal i familiar. Aquest Servei es destina a totes les dones, especialment a les que pateixen violència masclista.

L’impacte del gènere en l’ocupació

Segons l’“Estudi sociològic: condicions de vida de les dones de Terrassa des de la perspectiva de gènere” (2020), encarregat pel Servei de Polítiques de Gènere, la situació de les dones a Terrassa en relació al mercat de treball és pitjor que la dels homes, i és que presenten una taxa d’activitat inferior i una taxa d’atur superior. Terrassa té una taxa d’activitat del 79%, un 80,9% dels homes vers un 77,2% pel que fa a les dones. A més, destaca que el 6’2% del total de dones actives, no tenen registrada la seva activitat laboral, és a dir que treballen sense registre d’alta a la seguretat social.

Nou comentari

Comparteix