Bandera | Cedida

L’Ajuntament de Terrassa i el Consell Comarcal del Vallès Occidental han signat un conveni marc per ampliar la cobertura territorial del Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere (SAI DASIG). Des d’aquest 1 d’abril, el servei atendrà també persones residents a Castellbisbal, Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

El conveni estableix que l’Ajuntament de Terrassa aportarà els recursos humans i materials necessaris per fer efectiva l’ampliació. Fins ara, l’Ajuntament de Terrassa, només donava cobertura a les persones empadronades al municipi, de manera que les persones de poblacions properes que volguessin ser ateses pel SAI DASIG havien de ser derivades a Barcelona.

El SAI DASIG, que forma part del Servei d’LGTBIQ de l’Ajuntament de Terrassa, té com a objectiu garantir els dret a la igualtat i a la no-discriminació per motius d’orientació sexual i identitat o expressió de gènere, tant de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, bifòbia i transfòbia, de conformitat amb la Llei 11/2014. El servei s’adreça a persones que pateixen, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. Alhora, és un servei de sensibilització i informació per a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir LGBTifòbia, per donar resposta a aquestes situacions de discriminació, i també, a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania en relació a la diversitat sexual i de gènere. El Servei està ubicat a l’edifici Glòries (ctra. de Montcada, 596) i atén de dilluns a divendres de 8.30 a 14.30 h, i els dimarts també de 15.30 a 18.30 h, o bé als telèfons 937 39 70 00 o 937 31 59 82 (extensió 3680).

Nou comentari