MónTerrassa
La PAH es mostra “prudent” però veu “positiva” la trobada amb el govern de Terrassa
  • CA

Aquest dimecres va tenir lloc una reunió entre l’alcalde Jordi Ballart, i els regidors de Serveis Socials, Noel Duque, i d’Habitatge, Lluïsa Melgares, amb representants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) per analitzar conjuntament la situació de l’habitatge a la nostra ciutat i obrir noves vies de treball conjunt per garantir aquest dret social bàsic. La trobada ve precedida de certa polèmica i malestar per part de l’entitat, la qual va acabar amb una ocupació simbòlica de l’entrada de l’Ajuntament per reclamar que l’alcalde els escoltés.

Finalment però la trobada s’ha produït. Des de la PAH han fet una primera valoració. Indiquen que la reunió ha estat “positiva” i recalquen que les dues prioritats per la PAH i que esperen que l’executiu acabi concretant són: “crear una unitat antidesnonaments i un pla de xoc de pisos d’emergència”. En declaracions a Món Terrassa, manifesten que “treballarem per aconseguir que es concretin i estem segures que ho aconseguirem, però fins llavors, hem de ser prudents perquè l’experiència ens demostra que fins que no s’aplica realment una mesura passa temps i que del “dir” al “fer” hi ha una diferència important”.

I és que la PAH subratlla que “tenim molt clares les mesures que Terrassa necessita per a lluitar contra el desnonaments acompanyant les famílies i garantint el dret a l’habitatge. Quan aquest govern va entrar en el ajuntament, fa 2 anys, li presentem 10 mesures urgents”, i especifiquen: “Crear una unitat antidesnonaments centralitzada, formada per advocats, treballadors socials i referents en els barris que actuï abans-durant-després del desnonament per a acompanyar en tot moment a les famílies, també a la porta el dia del desnonament -i que l’Ajuntament ha dit que posarà en marxa abans de l’estiu o màxim abans que acabi l’any-; i aplicar un pla de xoc per a augmentar els pisos d’emergència a curt termini, són les 2 prioritats”.

Som prudents i fins que no ho veiem, no abaixarem la guàrdia, perquè portem 10 anys lluitant a la ciutat i fins ara, poques vegades hem vist al Ajuntament assumir la seva sencera responsabilitat per a detenir els desnonaments i garantir el dret a l’habitatge”, subratllen. Per ara, han aconseguit que l’executiu local es comprometi a tirar endavant 2 de les 10 mesures.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa