MónTerrassa
VÍDEO Senglars a la riera de Les Arenes al seu pas per Terrassa
  • CA

Veure senglars a Terrassa és cada cop més freqüent, i aquest cop se’ls ha trobat a la llera de la riera de Les Arenes, al seu pas pel barri de Sant Llorenç. En les imatges s’aprecien tres exemplars joves que no se sap ben bé si cerquen menjar i aigua o juguen.

La presència de porcs salvatges a dins del nucli urbà de ja no es fa estrany. Se n’ha vist gairebé per tot arreu, fins i tot la zona sud de la rambla d’Ègara, molt al centre, sense que sembli que els importi massa la presència d’éssers humans. De dia no acostumen a aparèixer. Ho fan més de nit. Normalment s’acosten a la recerca de menjar, i més d’un cop se’ls ha enxampat obrint bosses d’escombraries i aprop de contenidors.

Quan al seu hàbitat natural no troben aliment i aigua no tenen cap problema a deixar el seu espa de confort i endinsar-se en carrers i places. Sí que acostumen a seguir uns camins, normalment les rieres que venen de les muntanyes de l’entorn i del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. La sobrepoblació és un problema. Els porcs senglars són animals que no tenen predadors naturals ara per ara i que identifiquen els espais humanitzats com a àrees segures on aconseguir aliments, amb el perill que representa, per les persones que van a peu, però també pels conductors de cotxes i de motos. En algunes ocasions, s’ha optat per fer batudes per reduir-ne el nombre d’exemplars.

Consells per precaució

Evitar els moviments o els sorolls bruscos si ens troben molt a prop de l’animal, perquè aquest ho podria interpretar com a una amenaça directa

No apropar-se de cap de les maneres

No tocar-los, encara que siguin joves

No alimentar-los, perquè d’aquesta manera poden perdre la por

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa