MónTerrassa
Neteja de les males herbes en escocells i voreres en 11 barris de Terrassa
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa la segona fase de les actuacions de neteja de les herbes adventícies -conegudes popularment com a «males herbes», perquè són espècies invasores que creixen molt ràpidament-, a diferents punts de l’espai públic. Aquest mes ha finalitzat la primera fase i ara s’ha iniciat de manera immediata la segona, que contempla, igualment, sanejar els escocells de l’arbrat viari, de la via pública i dels polígons industrials. El servei de Gestió de l’Espai Públic dissenya cada any un programa d’actuació, amb un calendari que està sotmès a canvis en funció de les inclemències meteorològiques. Per abastar tota la ciutat, es divideix el municipi en tres zones, de Nord a Sud.

Els barris inclosos en aquesta segona fase són els del Pla del Bon Aire i el Poble Nou-Zona Esportiva. Al juliol, les actuacions se centraran als barris del Torrent d’en Pere Parres, Pla del Bon Aire, Font de l’Espardanyera, Can Boada del Pi, Can Tusell, Can Boada-Casc Antic, Antic Poble de Sant Pere, Ca n’Aurell, Centre i els polígons industrials del Nord i de Can Petit.

A l’agost, la neteja es realitzarà als barris de La Maurina, Ègara, Montserrat, Roc Blanc, Vilardell, La Cogullada, Can Palet, Les Fonts i els polígons industrials de Santa Eulàlia i Santa Margarida. Al setembre, en canvi, es concentrarà als barris del Segle XX, Cementiri Vell, Plaça Catalunya- Escola Industrial, Les Fonts, Can Parellada, Vallparadís, Ca n’Anglada, Sant Pere Nord, Els Caus, Els Pinetons i els polígons industrials de Can Parellada i Santa Margarida. Aquesta nova fase d’actuació finalitzarà a l’octubre, segons el calendari marcat, després dels treballs de neteja que es realitzaran als barris de Sant Pere Nord, Can Gonteres i Can Palet de Vista Alegre.

Prohibit el tractament químic

Els treballs se centren a eliminar les herbes adventícies que perjudiquen els paviments que, en alguns casos, els aixequen fins al punt de fer-los poc transitables. Aquesta feina consisteix a retallar les herbes, sense malmetre el coll de l’arbre. Malgrat això, la percepció de netedat absoluta pot no ser-hi degut a l’extrema capacitat d’adaptació d’aquestes plantes, que fa que, en poc temps, puguin ser abundants arreu. Per aquest motiu, quan durant la campanya es detecta un creixement important en algunes zones, s’incrementa puntualment el personal destinat en aquesta tasca de neteja.

L’actual normativa europea prohibeix el tractament químic de les espècies vegetals urbanes per tal de millorar la salut de les persones, per la qual cosa el treball de desbrossament es fa manualment amb una desbrossadora. Això fa que sigui difícil mantenir les voreres lliures d’aquestes herbes, que creixen a qualsevol lloc ja sigui enmig de l’asfalt, al límit entre els habitatges i a les voreres o als marges de les carreteres. Abans que entrés en vigor la prohibició d’herbicides a les ciutats, a Terrassa es feia un tractament d’eliminació dos cops l’any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa