MónTerrassa
I el segon premi de la Loteria de Nadal és pel 72.119
  • CA

El segon premi de la Loteria de Nadal ha estat pel número 72.119. Ha sortit a les 10.48.

Tot i que no es pot precisar una data fundacional concreta per al Col·legi Municipal de Sant Ildefons, sembla que el seu origen es troba a les guerres i la pesta que van assolar Castella des de mitjans del segle XIV fins a mitjans del segle XV.

És una institució que neix per acollir els nens més desafavorits i és, des de la seva fundació, dependent i sostinguda per la Vila de Madrid (el seu caràcter municipal és una de les senyes d’identitat).

Durant segles ha estat una institució educativa destinada exclusivament a donar una educació als nens i nenes més vulnerables. Fins a l’any 1973 no s’admet l’entrada d’alumnes externs del barri, sempre homes, i l’any 1981 ingressen les primeres nenes.

Amb l’entrada en vigor de diferents lleis i decrets en matèria de menors (Llei 21/1987, Decret 121/1988, llei 6/1995) i de la LOGSE (1990), la Institució es divideix en dos: El Col·legi Públic de Sant Ildefons -avui un més a la xarxa de centres dependents de la Comunitat de Madrid- i La Residència Sant Ildefons de l’Ajuntament de Madrid, que continua amb la labor d’acollir nens i nenes per donar-los una educació de qualitat i escolaritza a diferents col·legis. La Residència Sant Ildefons de l’Ajuntament de Madrid és l’encarregada de donar continuïtat a la tradició de cantar la Loteria que es va iniciar el 9 de març de 1771 quan, per primera vegada, l’alumne Diego López va participar en un sorteig de Loteria.

Finalitzada l’estada dels menors a la Residència, Loteries i Apostes de l’Estat es fa càrrec dels estudis fins al més alt grau de qualsevol carrera universitària que realitzin els residents que no comptin amb mitjans econòmics per cursar-los.

Per actuar als sorteigs de la Loteria, que és una activitat extraescolar, es selecciona aquells nens o nenes de la Residència que tenen bon timbrede veu i pronunciació clara, als quals s’exercita per a la fàcil i ràpida lectura dels números i se’ls ensenya en el maneig de les boles dels sorteigs mitjançant assajos continus amb material que la Loteria Nacional ha posat a disposició
de la Residència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa