MónTerrassa
Segle XX de Terrassa presenta al·legacions a la creació del Districte 7
  • CA

L’AV del Segle XX ha presentat al·legacions a l’aprovació inicial de la modificació de l’actual divisió territorial en districtes de Terrassa, i que implica la creació d’un nou districte, el Setè, a partir de la segregació d’una part del Districte 3 per part del Ple Municipal. L’entitat veïnal afirma que “no estem d’acord en la proposta tal com està plantejada i s’ha aprovat” i subratlla que “no és el moment de plantejar aquesta proposta, es desaprofita una bona oportunitat per a valorar i reflexionar sobre l’organització territorial del conjunt de la ciutat: revisió dels barris i el seu sentit, revisió de la divisió per a districtes, aprofitar la revisió del Pla d’Equipaments per a fer el debat del model territorial, els criteris i les necessitats funcionals”.

Des del Segle XX creuen que aquesta decisió “ni beneficia al Districte 3, ni al nou Districte 7è, sent una irresponsabilitat evident que trenca amb els criteris bàsics que fonamenten el model territorial actual. Ja que l’element poblacional és molt important i posa en risc els criteris per a disposar de serveis i equipaments, i en alguns casos de línies d’ajuts i subvencions de caràcter col·lectiu”. En aquest sentit, consideren urgent fer un debat al plenari del Consell Municipal del Districte 3 per tal que prengui una decisió abans de l’aprovació definitiva del ple municipal.

L’associació de veïns manifesta que “l’afirmació que és una reivindicació llargament plantejada, és parcial i

interessada per a una part, només Les Fonts, ja que Can Parellada no és certa aquesta afirmació. A més, per aquest criteri hi ha molts barris que tenen unes reivindicacions llargament plantejades i no per això, es tenen en

compte” i afegeixen que “obre la porta a moltes reivindicacions històriques d’alguns barris que quanvan ser assignats als seus Districtes, no van ser ateses. Per tant, demanem que el barri Segle XX vagi al Districte 1, tal com va plantejar en el seu dia i animem a tots els barris agreujats el seu dia que facin el mateix, tenen tots els drets de ser atesos un cop oberta la porta”.

Obrir el debat al Districte 3

En aquesta línia, alerten que aquest canvi “comportarà la revisió del Reglament de Participació Ciutadana per a incorporar aquesta nova situació. Per això, demanem que s’obri el debat per a revisar aquest Reglament i obrir el debat territorial del municipi” i alhora es pregunten perquè serveixen els Consells de Districte ja que “aquest tema no s’ha debatut en el Districte 3 que és l’afectat, i diem, debatut amb totes les conseqüències i profunditat. No informats, que tampoc ens consta que s’hagi fet”.

L’AV Segle XX llança un missatge al govern de Terrassa advertint-lo que “com sempre és qüestió de tranquil·litat estratègica, el temps posa a tothom al seu lloc. Quan arribi el moment dels problemes llavors recordarem aquesta decisió absurda que s’ha pres, i els que l’han pres, ja s’espabilaran per a afrontar-la, i sobretot, que no demanin llavors la col·laboració i responsabilitat de les entitats cíviques, ja s’ho faran“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa