MónTerrassa
L’Ajuntament torna a obtenir el segell de transparència al seu web

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona avalua cada any la informació pública dels ens locals en matèria de transparència i reconeix aquelles administracions que compleixen amb els indicadors establerts en aquesta matèria. L’Ajuntament de Terrassa ha estat un dels 135 ajuntaments catalans que ha rebut, un any més, el segell ‘Infoparticipa‘, que reconeix la transparència a les seves pàgines web.

Tal i com descriuen des de l’Ajuntament, el segell Infoparticipa és “una marca de qualitat que pretén donar garanties de confiança i credibilitat a la ciutadania”, a la vegada que també es tracta d’un “incentiu pels responsables polítics i tècnics a la hora de treballar en la transparència a les pàgines webs municipals”.

Terrassa obté el segell de transparència amb el 100% dels indicadors positius

Enguany, l’Ajuntament de Terrassa ha renovat el segell amb un 100% dels indicadors positius per davant de ciutats com l’Hospitalet, Badalona o Sabadell. Segons dades del Consistori, el Vallès Occidental ha obtingut 7 municipis amb un 100% dels punts en matèria de transparència.

En aquesta mateixa línia, l’Ajuntament també s’ha posicionat al capdavant dels municipis amb millors bones pràctiques en matèria de Transparència segons la Diputació de Barcelona, amb 19 bones pràctiques recollides en el portal de Transparència de la Diputació en el seu informe del mes de desembre de 2022.

Més sobre el segell de transparència ‘Infoparticipa’

L’avaluació de transparència es fa a partir d’aplicar una sèrie d’indicadors adaptats a la llei i al Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública. A partir d’aquí, el LPCCP analitza la informació pública dels webs que permeti a la ciutadania conèixer “quin són els seus representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació tenen al seu abast”, informen des de l’Ajuntament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa