MónTerrassa
Sargues a la Plana Freda del Torrent dels Caus de Terrassa
  • CA
Sargues a la Plana Freda del Torrent dels Caus de Terrassa

Les Sargues a la Plana Freda del Torrent dels Caus de Terrassa formen part del Catàleg de Paratges d’Interès Natural i Paisagístic al municipi de Terrassa.

Si us animeu a fer una petita passejada descobrireu un indret força interessant dels rodals de la capital egarenca. Un més dels que es troben en unn entorn natural privilegiat a tocar de casa, on s’hi pot arribar en cotxe, en bicicleta i fins i tot, si es vol, i si s’està una mica en forma, a peu.

La situació geogràfica de les sargues per si s’hi vol fer un cop d’ull

Al tram superior de la riera de Gaià (a la zona torrent del Caus) al seu pas per la Plana Freda de Can Guitard.

Accessos

A la carretera de Terrassa a Rellinars, a prop el Km. 5 i just després d’un revolt molt tancat d’esquerra, trobem a mà esquerra, una pista que baixa a la finca de Can Guitard. Seguim avall i en arribar al camp de Les Oliveretes, abans de creuar el torrent dels Caus, trobem una pista a la dreta, tancada per una cadena. Seguim fins que el torrent creua la pista. Aquí trobarem les sargues.

Les seves coordenades UTM: N: 4606597 E:414671 Superfície: 120 m. Alçada: 429 m. Qual. Urbanística: D5-f Interès Formació arbustiva de torrents amb còdols.

Els valors a protegir i la Vulnerabilitat

La vegetació, especialment. Sensible a ser ocupat el seu nínxol per altres plantes invasores o per vegetació del sotabosc d’alzinar.

L’espai

Tram de torrent amb còdols a la llera i llicorelles als marges, on apareix un reducte de bosquet en galeria de sargues (Salix eleagnos) acompanyat d’arç blanc, aquilegies i algun pollancre. Als voltants hi domina un bosc mixt de pi i alzina.

Els usos actuals

De pas.

Sender i l’estat de conservació

Bo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa