MónTerrassa
Sanejament, pintura de façana i balcons i fusteria a l’antiga llibreria Boada Riera
  • CA
sss

!--akiadsense-->

/Google Maps

Dijous començaran els treballs de condicionament de la façana de l’edifici de l’antiga llibreria Boada Riera, situat al carrer de Sant Pere, 22, una finca del segle XIX, de planta baixa i tres pisos, que està desocupada i en desús. L’Ajuntament executa subsidiàriament les obres de rehabilitació de la façana, un cop la propietat de l’immoble no ha respost als continuats requeriments que se li han cursat.

Els treballs consistiran a sanejar la façana i els balcons, pintar l’exterior i fer un tractament de les fusteries i dels elements singulars exteriors. Aquest immoble està inclòs dins el Pla Especial de Patrimoni Històric i Arquitectònic municipal per contenir, precisament, elements singulars d’estil modernista a la seva fusteria i al rètol de l’entrada. Els requeriments es van iniciar l’any 2004 amb un primer expedient on es constatava el mal estat de la façana.

El juny de 2010 es comprova que únicament s’havia col·locat una malla exterior com a mesura de protecció viària però, tot i els informes d’inspecció realitzats posteriorment, que recullen la necessitat de restablir les condicions de seguretat, salubritat i decòrum públic pel deteriorament que presenta la façana, la propietat no va tirar endavant els treballs de sanejament. Aquesta actuació s’emmarca dins l’acció de l’equip de govern de lluitar contra la indisciplina urbanística per garantir unes condicions mínimes de seguretat i salubritat en immobles i habitatges.

Pel regidor d’Arquitectura i Urbanisme, Carles Caballero, «aquest govern està compromès amb la preservació del patrimoni històric de la ciutat. Això es tradueix en aquesta actuació i en el pròxim inici dels treballs d’actualització del Pla Especial Urbanístic de Protecció del Patrimoni i Catàleg de Bens Arquitectònics, Arqueològics i Ambientals». La legislació d’urbanisme actual permet aquesta actuació, ja que es contempla un primer requeriment sense sanció perquè la propietat condicioni l’immoble i, en cas d’incompliment, permet la tramitació per imposar multes coercitives, que augmenten a mesura que avança el procediment.

Si després de tot el procés la persona propietària encara no ha fet les reformes sol·licitades pel Consistori, l’administració municipal pot intervenir, executar els treballs que consideri necessaris i traslladar el cost final de les obres a la propietat. De gener a agost, es van obrir un total de 172 expedients per indisciplina urbanística, es van girar 104 sancions per un import de 203.000 euros, el doble del registrat l’any 2018.

Més informació a https://www.terrassa.cat/actualitat-urbanisme

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa