MónTerrassa
S’amplia la vorera d’accés a l’Institut Investigador Blanxart de Terrassa
Vorera de davant l'Institut Blanxart de Terrassa
Vorera de davant l’Institut Blanxart de Terrassa | G.M.

!--akiadsense-->

Aquesta setmana han començat les obres per ampliar la vorera d’accés a l’Institut Investigador Blanxart, que es desenvolupen al carrer de Granada, en el tram comprès entre els carrers de l’Hoquei i la carretera de Castellar. L’actuació servirà per millorar les seves condicions i per garantir la seguretat dels vianants i l’accessibilitat. Es tracta d’un projecte que s’inscriu dins el programa Terrassa Barris en Marxa de millora de l’espai públic.

El projecte dóna una solució definitiva a una ampliació de vorera provisional amb la que es reservava una part de la calçada mitjançant la col·locació d’unes baranes per garantir les condicions de seguretat a un espai on es produeix una considerable acumulació de jovent, sobretot, a les hores d’entrada i sortida del centre educatiu. Així, s’ampliarà la vorera de forma que hi haurà espai per plantar una filera d’arbres i instal·lar en l’espai que queda entre ells bancs de formigó.

Adaptació de passos de vianants

D’altra banda, s’adaptaran els dos passos de vianants que hi ha en el tram afectat per fer-los accessibles a tothom. Un d’ells, el del costat del carrer de l’Hoquei, era un pas elevat que s’haurà ara d’adaptar a la nova amplada de la vorera. L’altre, ubicat a la banda de la carretera de Castellar, no responia a la normativa corresponent. A més de la construcció dels guals adaptats, s’instal·laran els paviments podotàctils d’orientació i advertència, que estan indicats per millorar les condicions de circulació de persones amb discapacitat visual. Està previst les obres tinguin una durada de dos mesos. L’execució dels treballs ha estat encarregada a l’empresa Infraestructures Serveis Obres Vallès, SL., i compta amb un pressupost de 48.099,97 euros (IVA inclòs).

Nou comentari

Comparteix