MónTerrassa
Terrassa amplia l’oferta de jocs infantils, esportius i bio saludables
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa va dotar al pressupost de 2016 una partida amb 500.000 euros destinada a la millora de l’espai públic. Els Consells de Districte van triar les places, carrers i parcs on podrien instal·lar nous jocs infantils, esportius i bio saludables, a més d’altres elements d’oci. Les obres de la primera fase d’aquest projecte, que afecta els districtes 3, 4 i 5, comencen avui i s’executen per un import total de 157.287,90 euros. El termini previst és de 16 setmanes i els treballs van a càrrec de l’empresa Galitec Desarrollos Tecnológicos S.L. La segona fase, que afectarà els districtes 1, 2 i 6, es durà a terme abans de l’estiu.

Comencen les obres de la primera fase

Tots els projectes representen un canvi qualitatiu per als espais públics afectats. En els districtes 3, 4 i 5 suposa la instal·lació d’un total de 22 jocs infantils, 7 esportius/bio saludables i 2 d’esportius, a més d’altres elements que milloren l’espai lúdic i d’oci com són, per exemple, bancs i taules de tenis taula i de pícnic, algunes de les quals s’instal·laran a la devesa del Parc de Vallparadís. En el cas dels jocs infantils, s’ha estudiat la solució més adequada, innovadora i inclusiva per millorar els espais per tal que tots els nens tinguin la possibilitat de jugar i d’accedir a les mateixes instal·lacions lúdiques.

Districte 3:

• Plaça de la Mediterrània: nova taula de tenis taula.

• Parc de l’Estació de Les Fonts: instal·lació d’un element multijoc per a menors de 5 anys, amb un tobogan gran i circuits d’equilibri.

• Plaça de Can Palet: retirada de dues molles i col·locació d’un tren format per una màquina i dos vagons, a més d’una tanca de fusta.

• Plaça de Salvador Allende: col·locació d’un vaixell víking recobert de lloses de cautxú.

• Devesa del Parc de Vallparadís: instal·lació de 10 taules de pícnic.

• Carrer d’Oceania: adequació d’un solar per posar 7 elements esportius i bio saludables (rem, patins, bicicleta, dorsal assegut, caminador i un genet roda d’espatlles). També s’instal·larà un nou punt de llum.

• En diferents punts del districte: col·locació de 6 bancs sobre paviment de panot.

Districte 4:

• Carrer de Mas de Canet, espai de lleure de Les Carbonelles: instal·lació de 5 elements bio saludables i esportius (rem, patins, bicicleta, dorsal assegut i genet).

• A les places de Miguel Utgés, Roc Blanc, Rosalia de Castro, Gueraldes, Valentí Alagorda, del Tint i de la Pau, a més de les avingudes de Joaquim de Sagrera (amb el carrer de les Navas de Tolosa) i de Joaquim de Sagrera (a la zona dels Jutjats) i el passatge de l’Olivera (amb el carrer de Vinaròs): en aquestes 11 zones del districte s’instal·laran un total d’11 conjunts infantils que fomentaran el joc col·lectiu. Hi haurà un circuit d’equilibri i dos elements de joc de manualitat, que tenen per objectiu exercitar la motricitat i que són accessibles per als infants que vagin en cadira de rodes.

• Plaça del Roc Blanc: implantació d’un gronxador amb cistella per a nens amb mobilitat reduïda i remodelació de l’àrea de seguretat.

Districte 5:

• Camí de Can Boada, zona de petanca: instal·lació de 9 elements esportius i bio saludables (premsa de cames, gir de cintura, rem, patins, bicicleta, dorsal assegut, unicaminador, genet i roda d’espatlles).

• Plaça de Lluís Companys: col·locació de 4 elements esportius i bio saludables (rem, banc d’abdominals, pèndol doble i unicaminador).

• Plaça de Vicenç Ferrer: instal·lació de 6 elements esportius i bio saludables (rem, patins, bicicleta, dorsal assegut, unicaminador i genet).

• Plaça de Canjáyar: fixació de 4 elements esportius i bio saludables (rem, banc d’abdominals, pèndol doble i unicaminador).

• Plaça del Pi: instal·lació de 3 elements esportius i bio saludables (rem, pèndol doble i unicaminador).

• Plaça de la Cooperativa: implantació d’1 taula de tennis taula i 7 elements esportius i bio saludables com (rem, patins, bicicleta, dorsal assegut, unicaminador, genet i roda d’espatlles).

• Plaça de Josep Pla: instal·lació d’un gronxador amb dos seients, per a nens de 8 a 14 anys.

• Places del Proletariat, de les Escoles i dels Vents: col·locació d’1 tobogan amb zona de trepa, caseta i encordat a cada un dels espais infantils.

• Plaça de la Cultura: fixació d’un joc infantil d’equilibri.

• Carrer de Serón, zona d’esbarjo: instal·lació d’un conjunt format per 2 torres amb sostre, 2 plataformes de joc connectades per un túnel, 1 tobogan, 1 xarxa d’escalada i 2 parets tipus rocòdrom.

Segona fase als districtes 1, 2 i 6

Les actuacions incloses en la segona fase (districtes 1, 2 i 6), està previst dur-les a terme abans de l’estiu. Al Districte 1, es contempla la instal·lació de jocs infantils a les places de la Torre del Palau i dels Museus, a més del tancament de la zona d’esbarjo de la plaça Joan Miró. Al Districte 2 s’ha previst la col·locació de bancs, jocs infantils i una taula de tenis taula al Parc del Pícnic de Torre-sana, de jocs infantils a la plaça major de Torre-sana i de nous bancs al Casal Cívic de Montserrat, Torre-Sana i Vilardell. Al Districte 6, finalment, es projecta la instal·lació de jocs esportius a la plaça de Can Tusell, de jocs bio saludables a la plaça de Can Gorgs i de jocs infantils a les places de García Lorca i de Benito Martínez, respectivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa