MónTerrassa
“Vacances Grans” a Terrassa, per pal·liar la soledat no volguda
  • CA

Creu Roja de la mà de l’Ajuntament de Terrassa, organitzen aquest estiu, com a prova pilot i dins del projecte Vincles , les “Vacances Grans”, una sortida de 4 dies per a persones grans de la ciutat que tenen sentiment de soledat. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha presentat la primera edició del projecte.

Tant per Creu Roja com per l’Ajuntament de Terrassa, l’envelliment de la població s’ha convertit en un desafiament social i sanitari, però també econòmic, i que va a l’alça, doncs a Terrassa ja es comptabilitza que el 17,09% de la població son persones majors de 65 anys (un total de 38.124 persones).

El projecte «Vacances Grans» té caràcter de prova pilot

El projecte “Vacances Grans” té caràcter de prova pilot i consisteix en l’organització a la ciutat, per primera vegada, de persones beneficiàries i voluntariat dins dels programes per pal·liar la soledat no volguda entre les persones grans a Terrassa.

Les persones grans en situació de vulnerabilitat i en situació de soledat es troben especialment exposades atès a diversos factors: el gènere, l’edat, la situació laboral, el nivell d’estudis, els recursos econòmics, l’estat de la salut i el propi entorn, que aquests a més, s’agreugen, en el cas que la persona gran visqui sola al seu domicili. És per això que, des de Creu Roja i l’Ajuntament de Terrassa i, en concret, des del servei de Promoció de la Gent Gran, s’ha plantejat
aquest projecte pilot.

Aquest ofereix la possibilitat a 20 persones de participar a una sortida de 4 dies on es relacionarà amb altres que es troben en aquesta situació. Aquestes han estat prèviament seleccionades per Serveis Socials de Terrassa i validades, mitjançant una entrevista personal per la Creu Roja.

La sortida es realitzarà del 28 al 31 de juliol, i en aquesta hi participaran personal tècnic i voluntari de la Creu Roja. Durant la sortida es realitzaran dinàmiques de coneixença i cohesió, caminades, activitats de psicomotricitat, de millora de la memòria i la salut, i activitats de caràcter emocional.

La soledat no volguda pot tenir incidència directa en la salut física, mental i emocional de les persones

La soledat no volguda pot tenir incidència directa en la salut física, mental i emocional de les persones, sobretot de les més grans, fins a l’extrem que la gent en aquesta situació tenen més risc de patir demències i Alzheimer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa