MónTerrassa
Les últimes novetats sobre la diabetis, en un Congrés a Terrassa

Les últimes novetats al voltant de la diabetis es presentaran en un Congrés que s’organitza a Terrassa. Es calcula que més de 200 experts i professionals del sector sanitari -tant de l’àmbit d’Atenció Primària com Hospitalari- es trobaran aquest dijous i divendres, dies 16 i 17 de març, a La Factoria Cultural de Terrassa per atendre a la dissetena edició del Congrés de l’Associació Catalana de Diabetis.

Liderats per la Dra. Ma José Barahona, cap del servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, tant el Comitè Organitzador com el Comitè Científic està format per professionals del servei en qüestió, del Consorci Sanitari de Terrassa i també per professionals d’Atenció Primària amb una àmplia trajectòria en el camp de la diabetis d’ambdues entitats.

Noves tecnologies i tècniques en diabetis

El programa contempla abordar temes de màxima actualitat com la diabetis i les noves tecnologies, la monitorització continua de la glucosa en pacients amb diabetis tipus 2, els sistemes híbrids de nansa tancada en diabetis tipus 1, l’obesitat, la fragilitat, o l’experiència del pacient, entre altres. Tots ells aniran a càrrec de ponents de recorregut prestigi -tant de l’àmbit autonòmic com nacional- i son reptes que caldrà afrontar a futur i que requeriran del treball transversal per donar-hi resposta mitjançant circuits àgils i eficients, tant per professionals com per pacients.

La conferència inaugural tindrà lloc aquest dijous a les 16h i anirà a càrrec del Dr. Àngel Nadal, professor de la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Serà moderada pel Dr. Eduard Montanya, cap de la secció de Diabetis i Endocrinologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge. La primera jornada del congrés és preveu que s’acabi a les 20h i l’endemà d vendres es reprendrà a partir de les 8.30h.

Al migdia es durà a terme el lliurament de premis així com l’Assemblea de l’ACD i el congrés finalitzarà amb la presentació dels casos clínics i la conferència de clausura, programada per a les 17.15h, moderada per la Dra. Barahona i pronunciada pel Dr. Joan Escarrabill, responsable dels projectes de l’Espai d’Intercanvi d’Experiències (Living Lab) de l’Hospital Clínic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa