MónTerrassa
Salut comença a vacunar de la verola del mico aquest dijous
  • CA

La campanya de vacunació contra la verola del mico començarà demà 21 de juliol. Així ho ha anunciat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, qui ha detallat que s’administrarà principalment a persones que tenen un alt risc de contraure la malaltia. Seguint criteris acordats a nivell Estatal, aquestes persones son les que mantenen pràctiques sexuals d’alt risc incloses en programes de PrEP al VIH o amb infecció per VIH.

A part de les persones amb alt risc, Cabezas també ha explicat que es vacunaran els contactes estrets de casos confirmats que en cas de contraure la malaltia poden tenir més complicacions: és el cas dels infants, les persones embarassades i les persones immunodeprimides. En aquests casos, la vacuna s’administra en el primers quatre dies després de l’exposició amb l’objectiu que la malaltia no es desenvolupi.

On s’administraran les vacunes contra la verola del mico?

La vacuna contra la verola del mico s’administrarà a tres centres amb cita prèvia: BCN Checkpoint, l’Hospital Clínic de Barcelona; i la Unitat de ITS Drassanes- Vall Hebron. Avui mateix, els tres centres començaran a contactar directament amb les persones per agendar la cita.

Catalunya ha rebut 1.643 vacunes

Catalunya ha rebut un total de 1.643 vacunes de les 5.300 dosis que el Ministeri de Sanitat disposa en aquests moments de les 12.000 previstes que ha de rebre per part de la Unió Europea: “A Catalunya li ha correspost una tercera part de les vacunes que s’han repartit per tot l’Estat espanyol. Hem d’administrar la vacuna a qui més ho necessita. També insistirem al Ministeri de Sanitat que reclami a nivell europeu que s’agiliti la compra de més dosis”, ha assenyalat Cabezas.

Més de 1.000 casos confirmats de verola del mico a Catalunya

La secretària de Salut Pública també ha explicat que a data 20 de juliol, s’han notificat a la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (XVEC) un total de 1.407 casos sospitosos o probables de verola del mico, dels quals fins el moment 1.025 han estat confirmats.

La majoria dels casos confirmats són homes d’entre 20 i 60 anys que han iniciat la simptomatologia entre el 5 de maig i el 16 de juliol de 2022. Gairebé tots els casos han presentat febre, astènia, limfadenopaties i exantema. Les lesions s’han localitzat en les àrees genital, perioral i/o perianal. El mecanisme de transmissió més probable ha estat el contacte durant les relacions sexuals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa