MónTerrassa
Premis als millors treballs de residents del Consorci Sanitari de Terrassa

El Consorci Sanitari de Terrassa ha lliurat els premis als millors treballs presentats pels residents. Aquest dijous, dia 15 de setembre, la sala d’actes Joan Costa Roma de l’Hospital de Terrassa ha estat l’escenari de la Jornada de Recerca de la formació sanitària especialitzada. Ha estat presentada per la doctora Elena Medarde Barragán, presidenta del Jurat del Premi de Recerca Matilde Ezquerra Lezcano i directora del departament de Recerca i Innovació del CST. I s’hi han mostrat fins a 11 treballs de recerca liderats per residents del CST.

Barragán ha destacat el fet que enguany s’ha celebrat el desè aniversari del Premi Matilde Ezquerra Lezcano, i que ha estat molt especial, especialment perquè “sortim de dos anys complicats de pandèmia”; i ha posat èmfasi en el fet que els residents han anat més enllà de la seva pràctica clínica “per tal de millorar protocols i copsar millor les necessitats dels pacients”. La doctora també ha ressaltat la feina dels tutors per continuar “estimulat els residents a fer recerca i a aconseguir altes competències clíniques”.

Nerea Herrero Arnedo, resident d’infermeria d’Atenció Familiar i Comunitària ha estat la guanyadora del Premi de Treball de Recerca que porta per títol “La percepción de los pacientes con diabetis mellitus tipo 2 sobre su alimentación y la adherencia a la terapia nutricional”. Carles Espinós, resident d’Anestèsia ha guanyat el premi al Programa de millora de l’atenció a les persones amb el treball “Implementación del protocolo de la epidural ambulante. Qué opinamos y qué debemos mejorar”.

Acte de Comiat als i a les residents d’Infermeria del CST | CST

Adéu als residents d’infermeria

Posteriorment a l’entrega de premis, s’ha celebrat l’Acte de Comiat als i a les residents d’Infermeria del CST. A la taula de cloenda hi ha intervingut August Sàenz, president del CST que ha felicitat tots els residents per una feina ben feta, que segons el seu parer és “especial, de sacrifici, de servei i de saber estar”.

Per la seva banda, Alfredo Garcia, gerent del CST ha destacat el fet que “enguany hi ha al CST 158 residents de totes les especialitats mèdiques de sis unitats docents Multiprofessionals i la primera resident en geriatria del CST” mentre que Antònia Villalba, directora d’infermeria del CST ha reflexionat sobre l’especialitat d’infermeria, que abans era més generalista i que “en els darrers anys, formant-nos com a especialistes, fem un pas endavant”.

Miquel Aranda, director de Docència ha posat en valor l’aposta del CST per les unitats docents multiprofessionals; i Araceli Griñó, cap d’Estudis de la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció familiar i comunitària, ha estat l’encarregada de fer la cloenda de l’Acte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa