MónTerrassa
El nombre de pacients ingressats per Covid cau a la meitat en un mes
  • CA

El nombre de pacients ingressats per Covid-19 als centres hospitalaris de la regió Metropolitana Nord ha caigut a la meitat en un mes. Segons mostren les xifres de del Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions a Catalunya del Departament de Salut de la Generalitat actualitzades a 21 d’agost, s’han passat a registrar més de 400 ingressos per setmana a menys de 200.

Concretament, la setmana del 18 al 24 de juliol van haver-hi 423 pacients ingressats pel virus, mentre que aquesta última setmana, del 15 al 21 d’agost, hi havien un total de 195 pacients. Això es tradueix en una disminució de menys de la meitat.

A l’igual que els ingressos, també cauen els nous positius. A la regió Metropolitana Nord s’han registrat 195 nous positius, mentre que la setmana passada se’n van registrar 227.

A Catalunya hi ha 661 pacients hospitalitzats per Covid

Salut ha declarat 97 ingressats menys per covid-19, xifra que suposa un total de 661 hospitalitzats. Són dades entre el 15 i el 21 d’agost. D’altra banda, hi ha 20 persones a les Unitats de Cures Intensives (UCI) –sis menys en relació amb les dades de la setmana passada- i 11 morts declarats en aquest període (tots majors de 60 anys i 7 de més de 80).

El nombre de morts de la setmana anterior ja puja fins a 52. Pel que fa als positius diagnosticats per l’atenció primària, se n’informa de 2.796 més en una setmana. L’anterior, entre el 8 i el 14 d’agost, van ser 4.077 positius. Amb aquestes magnituds, la taxa de casos per 100.000 habitants disminueix fins a 32.

Vacunar-se al matí genera més anticossos

Pel que fa a la vacunació, posar-se el vaccí al matí contra la Covid-19 ajuda el cos a generar més anticossos contra el virus. Així ho determina un estudi realitzat a 447 professionals de l’ICS Catalunya Central a qui s’han extret mostres serològiques de forma regular per saber la prevalença d’anticossos onze mesos després de rebre la primera o la segona dosi de la vacuna (previ a l’onada de la variant Òmicron).

En un comunicat, Salut explica que els resultats obtinguts demostren que els anticossos es mantenen durant els onze mesos posteriors a la vacunació, tot i que van disminuint gradualment. Entre els factors associats a tenir un nivell d’anticossos més elevat, a més de la vacunació en horari matinal, també hi ha ser home i haver tingut una reacció adversa a la vacuna.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa