MónTerrassa
El nombre de defuncions per Covid cau en picat

El nombre de defuncions per la Covid-19 ha caigut en picat aquestes darreres setmanes a la regió Metropolitana Nord: Fa tres setmanes que es mostra a la baixa, i sis setmanes que es troba per sota la desena. Així ho demostren les xifres de del Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions a Catalunya del Departament de Salut de la Generalitat actualitzades a 25 de setembre.

Cocretament, aquesta darrera setmana -del 19 al 25 de setembre- s’ha registrat una mort pel virus. L’anterior -del 12 al 18 de setembre- se’n va registrar 3, i la passada -del 5 a l’11 de setembre-, 7. Es tracten de xifren molt baixes si es compara amb la situació de l’estiu, quan es va arribar a superar la cinquantena de defuncions en una setmana el mes de juliol.

Petit repunt del nombre de pacients per Covid

Pel que fa el nombre de pacients ingressats per la Covid, ha viscut un petit repunt aquesta darrera setmana de setembre. El nombre torna a augmentar fins a superar el centenar d’ingressats pel virus, després de dues setmanes consecutives amb les xifres a la baixa. Concretament, aquesta darrera setmana es van registrar 103 ingressos per Covid, 16 ingressos més que la setmana anterior, quan se’n van registrar 87. La setmana abans se’n van registrar 99, la primera vegada des de l’any passat que el nombre baixava del centenar.

Els pacients ingressats també augmenten a Catalunya

En quant al conjunt de Catalunya, hi ha 449 pacients a l’hospital per coronavirus, 39 més que en l’últim balanç (1,82%). D’aquests, 32 són a l’UCI, els mateixos que dimarts, el 2,81% de la capacitat total. Pel que fa a les defuncions, a Catalunya n’hi ha hagut 3 des de dimarts passat, segons ACN. Des de l’inici de la pandèmia, Catalunya encapçala el rànquing dels territoris amb més víctimes mortals, amb 20.523. Madrid en té 19.736 i Andalusia n’ha registrat 14.567.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Toti (no Tòtil) a octubre 02, 2022 | 12:49
    Toti (no Tòtil) octubre 02, 2022 | 12:49
    I Espanya amb 44 milions de dosis comprades de la vacuna actual, quan només caldrà aplicar-la a uns 7 milions de persones. Ha, ha! Anem pagant impostos, anem pagant, que els nostres euros van directes als multimilionaris de les farmacèutiques, energètiques, polítics i tal. Per cert, quan algú comenci a muntar manifestacions de "No a la guerra" aviseu, si us plau, publiqueu-ho en primera plana, no fos cas que només hi anessin quatre gats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa