MónTerrassa
MútuaTerrassa estrena noves instal·lacions del servei d’Urgències
  • CA

Les noves instal·lacions del servei d’Urgències de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ja estan en funcionament. Els nous espais, que s’estrenen avui 6 de juliol, compten amb dos punts de triatge, sis consultoris diàfans, una sala d’informació, i una sala d’espera amb vistes al Parc de Vallparadís. Les noves dependències volen proporcionar una “millor experiència tan pel pacient com pels seus familiars i professionals sanitaris” a més d’una atenció de qualitat, exposen en un comunicat.

L’espai ampliat és una superfície de 550 m2 cedida per l’Ajuntament de Terrassa el passat 2017. “L’esmentada cessió de terreny adjacent al Parc de Vallparadís suposarà una millora considerable per als pacients del servei d’Urgències de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, sense implicar cap pèrdua d’espai públic”.

Destaca la sala d’espera amb vistes al parc, “amb grans finestrals que possibiliten l’entrada de llum natural directa, claror i proporcionen amplitud”, exposen en un comunicat.

Noves instal·lacions del servei d’Urgències de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa | HUMT

Les instal·lacions permetran una atenció sanitària més eficaç

El que es pretén és consolidar el model d’atenció als pacients segons els nivells de complexitat. En aquest sentit, la segmentació de pacients per problemes de caire urgent, prevalent, de baixa complexitat i de baixa gravetat potencial, permetrà “assolir una atenció sanitària més eficaç i minimitzar el temps d’espera”.

Actualment, el Servei d’Urgències de l’HUMT atén unes 120.000 urgències anuals, amb un ampli ventall de complexitat: es dona resposta tant a consultes de baixa complexitat i gravetat com a urgències altament greus i d’alta complexitat, així com als codis d’activació, orientats a l’atenció de patologies temps-dependents que requereixen una organització complexa. L’atenció urgent a l’HUMT està coordinada entre els diferents nivells assistencials.

Noves instal·lacions del servei d’Urgències de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa | HUMT

Un nou sistema informatiu de l’estat del pacient

L’estrena dels nous espais coincidirà amb la implementació d’un sistema informatiu de l’estat del pacient mitjançant un codi de seguiment. A través del web de MútuaTerrassa, els familiars podran conèixer -en temps real- l’estat d’atenció del pacient: triatge, visita, proves, observació, alta o ingrés hospitalari. L’esmentat sistema complementarà la comunicació existent actualment entre pacient, familiar i professional mèdic i contribuirà, sens dubte, a disminuir el nivell d’incertesa i permetre una major tranquil·litat dels familiars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa