MónTerrassa
Més de 200 donacions aconseguides a la Marató de Donació de Sang a Terrassa
  • CA

Després de tres dies per ajudar a remuntar les reserves de sang, la 16a Marató de Donació de Sang de Terrassa ha finalitzat amb més de 200 donacions. En total, s’han comptabilitzat 206 donacions de sang i 14 de plasma. Un any més, s’ha assolit l’objectiu de la campanya, que s’havia fixat amb 200 donants. “La població de Terrassa ha fet una molt bona resposta a la crida que s’ha fet. Hem notat l’increment en les donacions”, comuniquen des del Banc de Sang i Teixits.

“Tot i que la Marató va començar dijous, ben bé hem estat a ritme de Marató des de dilluns 17, assolint al llarg de la setmana un total de 391 donacions, més de doble que en una setmana habitual”, exposen. Actualment hi ha reserves per a uns 6 dies. El nivell òptim és tenir-ne per a entre 8 i 10 dies.

Més de 630 pacients sortiran beneficiats d’aquestes donacions

En total, 248 persones s’han apropat a la campanya. Un total de 206 han donat sang, mentre que 14 han donat plasme. 28 han vingut a fer donacions, però per diferents motius no ho han pogut realitzar. D’aquests, 19 persones han donat sang per primera vegada, i un total de 25 persones s’han inscrit al Registre de Donants de Mèdul·la Òssia (REDMO). D’aquestes donacions, en sortiran beneficiats més de 630 pacients.

Una donació de sang pot salvar tres vides

La Marató, com a acte de celebració del gest solidari que és donar sang, ja ha finalitzat. Però volen recordar a la ciutadania que el Banc de Sang de Mútua Terrassa té les seves portes obertes de dilluns a divendres de 9h a 20h i dissabtes de 9h a 14:30. Animen a tothom que continuïn venint a donar, reservant cita al web donarsang.gencat.cat/mutuaterrassa.

“Cada donació pot salvar fins a 3 vides, una per cada component sanguini en què es fracciona la sang (glòbuls vermells, plasma i plaquetes) i cada dia calen 1000 donacions a tot Catalunya per cobrir les necessitats dels hospitals”, conclouen. Afegeixen també que “volem agrair a totes les persones que s’han apropat a donar aquests 3 dies i també la implicació de totes les entitats, empreses, voluntaris, etc. de Terrassa que ho han fet possible”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa