MónTerrassa
La Masia Freixa de Terrassa acull una marató contra la soledat no volguda
  • CA

La Masia Freixa de Terrassa ha acollit una marató contra la soledat no volguda. Organitzada per la Fundació “La Caixa”, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa i la Creu Roja es va dur a terme aquest passat dissabte sota el lema “Una paraula per canviar-ho tot”. Es tractava d’una iniciativa global, que es duia a terme a les set ciutats catalanes on es desplegar el programa Sempre Acompanyats.

A Terrassa el programa va arrancar l’any 2014 de la mà de Creu Roja en conveni amb l’Ajuntament de Terrassa. I segons dades facilitades per l’entitat promotora, aquest any 2022 ha atès un total de 108 persones, amb l’ajuda de 31 entitats i 28 voluntaris i voluntàries. Actualment les zones d’intervenció en què es concentra aquest projecte són el Districte 1 i 4.

Entretenir i detectar persones en soledat no volguda

L’era de la Masia Freixa de Terrassa va ser el lloc escollit com a espai públic de debat on es va sensibilitzar sobre el fenomen de la soledat i la importància de teixir bones relacions socials. L’acció parteix de la convicció que parlar és el primer pas per prendre consciència sobre el sentiment de soledat no desitjada. A partir d’aquesta detecció, el programa ofereix un equip professional amb l’objectiu d’empoderar la persona facilitant-li relacions de confiança, compromís i col·laboració amb l’entorn, com també suport en el seu procés perquè pugui gaudir d’una vida plena.

A més de ser un punt de trobada i visibilització, l’acció també tenia el propòsit de detectar noves persones en situació de soledat i reivindicar la tasca de les entitats que treballen per abordar aquest fenomen als territoris.

La jornada va comptar amb la intervenció d’Àlex Montfort, director de Serveis d’Infància i Famílies, Joventut i Persones Grans de l’Àrea de Cicles de Vida, Lourdes Peracaula, gestora del programa de Gent Gran de la Fundació ”la Caixa”, i Marià Gàllego, president de Creu Roja Terrassa. La xerrada principal va estar protagonitzada per Francesc Torralba Rosselló, Director de la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull., que va acostar a la ciutadania el tema ‘soledat i sentit’. A més, al voltant d’aquesta temàtica es van dur diverses activitats com un taller relacional i una actuació musical a càrrec del Casal Cívic i Comunitari Terrassa Centre.

Marató contra la soledat no volguda a Terrassa | Creu Roja

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa