MónTerrassa
Lleuger ascens del nombre de pacients ingressats per Covid
  • CA

El nombre d’ingressats per Covid-19 als centres hospitalaris de la regió Metropolitana Nord pateix un lleuger ascens, segons indiquen les xifres de del Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions a Catalunya del Departament de Salut de la Generalitat actualitzades a 4 de setembre. L’estiu acaba amb una quinzena més de pacients ingressats que la setmana anterior. 

Concretament, la setmana del 29 d’agost al 4 de setembre hi ha hagut 158 pacients ingressats pel virus a la regió Metropolitana Nord, mentre que la setmana abans -del 22 al 28 d’agost-, n’hi va haver 142. És un augment molt lleuger, però trenca un seguit de diverses setmanes consecutives a la baixa. 

El mateix passa amb els casos de Covid-19. S’ha registrat un lleuger repunt augmentant en una vintena de casos, que encara que sigui lleuger, trenca la tendència de disminució.  

El nombre d’ingressos baixa a Catalunya

Pel que fa al conjunt de Catalunya, Salut ha declarat 22 ingressats menys per Covid-19, xifra que suposa un total de 524 hospitalitzats. Són dades entre el 29 d’agost i el 4 de setembre. D’altra banda, hi ha 9 persones a les Unitats de Cures Intensives (UCI) –set menys en relació amb les dades de la setmana passada- i 18 morts declarats en aquest període (tots majors de 60 anys i 10 de més de 80). 

El nombre de morts de la setmana anterior ja puja fins a 33. Pel que fa als positius diagnosticats per l’atenció primària, se n’informa de 2.830 més en una setmana. L’anterior, entre el 22 i el 28 d’agost, van ser 3.263 positius. Amb aquestes magnituds, la taxa de casos per 100.000 habitants baixa fins a 40.

Noves vacunes contra la Covid

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat aquest dilluns l’arribada de 10 milions de dosis de vacunes contra la covid adaptades a la variant òmicron durant el setembre. L’objectiu és que s’utilitzin per a la segona dosi de reforç. Aquesta mateixa setmana arribarà el primer enviament, que estarà a disposició de les comunitats i ciutats autònomes. La Comissió de Salut Pública es reunirà properament per determinar la data d’inici de les vacunacions després d’haver acordat que es comenci per les persones ingressades en residències, així com els majors de 80 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa