MónTerrassa
L’Ajuntament traslladarà el pipican del costat de l’escola Sala i Badrinas
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa traslladarà el pipican del costat de l’escola Sala i Badrinas, al parc de Vallparadís. La setmana passada, Món Terrassa es feia ressò de les queixes d’alguns pares, i de la mateixa Associació de Famílies, del centre educatiu de l’estrena d’una nova zona de lliure circulació de gossos just al costat de l’edifici educatiu. Al·legaven que, davant la manca d’espai evident perquè la canalla tingui un esbarjo digne, els alumnes també utilitzaven com a pati una parcel·la ubicada a la zona de La Devesa, la mateixa que ara s’havia habilitat com a pipican durant les franges horàries de 8 a 10 del matí i de 8 a 10 del vespre.

L’obertura del pipican havia provocat malestar a les famílies perquè consideraven que ara els nens havien de conviure amb els excrements i amb una zona que podia resultar poc segura. En la mateixa notícia, aquest mitjà ja avançava que el govern municipal la voluntat de mirar si es podia buscar un altre espai. Aquest dilluns, dia 25 d’octubre, el tinent d’alcalde i regidor de Benestar Animal, Noel Duque, ha anunciat que s’ha arribat a un acord amb l’AFA del centre i un grup de persones que passegen els seus gossos en aquesta zona.

S’ha decidit prioritzar l’ús de l’escola

“En les darreres setmanes ens hem trobat amb què la convivència de les dues activitats a la zona no ha estat satisfactòria, així que hem decidit prioritzar l’ús de l’escola i cercar un nou espai per a la lliure circulació de gossos que determinarem properament. Crec que és la solució més lògica i la més beneficiosa per tothom. La qüestió és trobar sempre punts d’enteniment i solucions per satisfer les necessitats de tota la ciutadania”, ha exposat el regidor.

Subratlla que es va intentar donar resposta als propietaris de gossos habilitant un nou espai en franges horàries però que la prova pilota no ha funcionat. “Ja hem tingut un temps de prova i hem comprovat que no és possible, així que hi posarem solució”, ha argumentat Duque que espera poder oferir un nou espai ben aviat.

“Un espai pla, verd i amb ombra dels arbres és un espai molt valuós pels infants i les persones que no podem deixar que es malmeti d’aquest manera. Estimem els gossos i entenem les necessitats de les persones propietàries, però entenem que hi ha altres espais que poden fer la mateixa funció sense entrar en conflicte”, ha comentat Jessica Saduskie, presidenta de l’AFA. Amb l’anunci del trasllat del pipican, l’AFA està molt satisfeta dels acords arribats amb l’Ajuntament de Terrassa i està oberta a col·laborar per trobar una solució que agradi a tothom.

L’escola Sala i Badrinas està situada temporalment en uns mòduls a la zona a l’espera que es construeixi el nou edifici on s’ha d’ubicar el centre, als terrenys que ocupava l’antiga fàbrica tèxtil. L’alumnat ocupa l’espai del Parc de Vallparadís a l’hora de l’esbarjo. I ho continuarà fent encara durant uns quants anys, ja que malgrat que les obres a la gran pastilla que ha d’acollir el futur edifici ja estan en marxa, no està previst que l’equipament entri en funcionament fins al curs escolar 2025-26.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa