MónTerrassa
Impuls al Projecte d’humanització de la unitat de psiquiatria del CSTerrassa

Nou impuls per al projecte d’Humanització de la Unitat d’hospitalització d’aguts de psiquiatria de l’Hospital de Terrassa amb una donació des de la Fundació “La Caixa”, a través de Caixabank. Ha estat una aportació de sis mil euros que aniran destinats al desenvolupament d’aquest programa que es basa en la comunicació assertiva i el desenvolupament d’activitats rehabilitadores i d’exercici físic, amb la finalitat de reforçar el vincle terapèutic amb els professionals i d’apoderar els pacients per què guanyin en autonomia, autocura, coneixements i experiència.

El Projecte d’Humanització contempla tot un conjunt d’activitats que tenen per objectiu promoure uns hàbits de vida saludable. Per això s’estableixen rutines d’exercici físic, higiene, son/repòs, alimentació equilibrada i disminució del consum de tòxics, entre d’altres. Així, a través del programa es proporcionen estratègies d’autocura, afavorint les relacions interpersonals per facilitar la seva inclusió social i disminuir l’estigma.

Salut i esport de la mà

La Montse, una pacient hospitalitzada, afirma que “quan fa els exercicis no sent els xiulets al cap que normalment té” i explica que les rutines esportives que ha après, les mantindrà un cop donada d’alta. I és que la gran majoria de pacients valoren molt positivament el programa ja que afirmen que es diverteixen fent esport i altres activitats durant l’ingrés al Servei.

Gràcies a la capil·laritat territorial de la xarxa d’oficines de CaixaBank, la més gran d’Espanya amb presència a 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals i donar suport a la Fundació ”la Caixa” en la canalització de les ajudes econòmiques adreçades a les entitats socials. L’any 2021, mitjançant les oficines de CaixaBank, s’ha contribuït a impulsar 7.600 projectes socials de 6.500 entitats. I, enguany novament ha renovat la seva col·laboració en el projecte d’Humanització assistencial a Psiquiatria de l’Hospital de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa