MónTerrassa
Impuls al Projecte d’humanització de la unitat de psiquiatria del CSTerrassa
  • CA

Nou impuls per al projecte d’Humanització de la Unitat d’hospitalització d’aguts de psiquiatria de l’Hospital de Terrassa amb una donació des de la Fundació “La Caixa”, a través de Caixabank. Ha estat una aportació de sis mil euros que aniran destinats al desenvolupament d’aquest programa que es basa en la comunicació assertiva i el desenvolupament d’activitats rehabilitadores i d’exercici físic, amb la finalitat de reforçar el vincle terapèutic amb els professionals i d’apoderar els pacients per què guanyin en autonomia, autocura, coneixements i experiència.

El Projecte d’Humanització contempla tot un conjunt d’activitats que tenen per objectiu promoure uns hàbits de vida saludable. Per això s’estableixen rutines d’exercici físic, higiene, son/repòs, alimentació equilibrada i disminució del consum de tòxics, entre d’altres. Així, a través del programa es proporcionen estratègies d’autocura, afavorint les relacions interpersonals per facilitar la seva inclusió social i disminuir l’estigma.

Salut i esport de la mà

La Montse, una pacient hospitalitzada, afirma que “quan fa els exercicis no sent els xiulets al cap que normalment té” i explica que les rutines esportives que ha après, les mantindrà un cop donada d’alta. I és que la gran majoria de pacients valoren molt positivament el programa ja que afirmen que es diverteixen fent esport i altres activitats durant l’ingrés al Servei.

Gràcies a la capil·laritat territorial de la xarxa d’oficines de CaixaBank, la més gran d’Espanya amb presència a 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals i donar suport a la Fundació ”la Caixa” en la canalització de les ajudes econòmiques adreçades a les entitats socials. L’any 2021, mitjançant les oficines de CaixaBank, s’ha contribuït a impulsar 7.600 projectes socials de 6.500 entitats. I, enguany novament ha renovat la seva col·laboració en el projecte d’Humanització assistencial a Psiquiatria de l’Hospital de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa