MónTerrassa
Gairebé 14.000 egarencs majors de 80 anys comencen a rebre la 4a dosi
  • CA

El terrassenc Pedro Luis Camarero, de 93 anys, i la terrassenca Lucía Sánchez, de 87, han estat unes de les primeres persones en vacunar-se de la quarta dosi de la Covid-19 i contra la grip a la ciutat, a la residència Casa Vapor Gran de MútuaTerrassa aquest migdia. Avui arrenca la campanya per vacunar progressivament a la població del municipi en el marc de la “normalització” de la pandèmia. Primer s’administrarà a les gairebé 14.000 persones majors de 80 anys i en residències, tant de la Covid-19 con de la grip, i s’anirà baixant el llindar d’edat.

“La campanya de vacunació es farà progressivament, de manera esglaonada”, ha explicat Estefania Uña, responsable del serveu de gestió de vacunes de MútuaTerrassa. S’inicia amb els 2.346 usuaris a les residències de gent gran de la ciutat alhora que també s’administrarà als sanitaris que hi treballin. Pel que fa als 11.636 terrassencs majors de 80 anys no residents, se’ls avisarà des del seu Centre d’Atenció Primària i se’ls citarà un dia i una hora perquè rebin ambdues vacunes.

Es comencen a administrar les quartes dosis de la Covid-19 i contra la grip a Terrassa a majors de 80 anys i a residències | Laura Gómez

Camarero també va ser el primer terrassenc a rebre la 1a dosi contra la Covid-19 i exposa que se sent satisfet. A l’igual que Sánchez, declaren que se senten més segurs amb les vacunes posades i conviden a tothom, sobretot al col·lectiu jove, a que s’administrin les dosis necessàries. Ambdós expliquen que van passar el virus aquest passat més de març, però que va ser de manera lleu.

Es comencen a administrar les quartes dosis de la Covid-19 i contra la grip a Terrassa a majors de 80 anys i a residències | Laura Gómez

La 4a dosi es començarà a posar als majors de 60 anys a l’octubre

La idea és baixar el llindar d’edat a mitjans d’octubre i començar llavors amb el grup de 60 i 70 anys, exposa Uña. De manera progressiva també es començarà amb el grup de menys de 60 anys que pertanyin a un grup de risc. Aquests hauran de demanar hora a La Meva Salut un cop s’activi la vacunació entre aquesta franja d’edat.

“Les vacunes de la Covid aniran arribant i n’hauran per tothom, per aixà no hem de patir”, ha declara Uña. Es tracta d’una vacuna de Pfizer que inclou la soca original i també la variant d’Òmicron. Aquesta quarta dosi s’administrarà a tothom amb aquesta vacuna ja adaptada. Pel que fa a les vacunes de la grip, “estimem posar en el territori de MútuaTerrassa0 entorn unes 50.000 dosis en tots els col·lectius candidats a vacunar-se, majors de 60 i menors de 60 en condicions de risc”.

La vacunació conjunta no augmenta els efectes secundaris

En quant a l’administració del vaccí de la Covid i la grup conjuntament, Uña explica que s’ha demostrar que “no hi ha un augment dels efectes secundaris i també hem vist que no hi ha disminució de la capacitat d’anticossos”. “Funcionen igual de bé les dues juntes”, conclou.

No hi ha una data de finalització de la campanya, però sí que es vol que a finals de novembre estiguin vacunats tots els grups vulnerables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa