MónTerrassa
Diabetis gestacional i obesitat, més perill de tenir un fill amb TDAH
  • CA

Les embarassades que pateixen diabetis gestacional i obesitat tenen força més probabilitats de tenir un fill amb Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH) en comparació amb els que les seves mares no presenten aquestes patologies, segons el servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Universitari Mutua de Terrassa (HUMT). La investigació s’ha publicat al prestigiós ‘The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism’, la revista de la Societat Americana d’Endocrinologia.

El treball també ha comptat amb el finançament de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa

En l’estudi, liderat per Verónica Perea, adjunta al servei, hi ha intervingut el servei de Ginecologia i Obstetrícia així com el d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Clínic de Barcelona i ha comptat amb el finançament de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa.

Es van estudiar 1.036 infants nascuts de dones amb diabetis gestacional

Es van estudiar 1.036 infants nascuts de dones amb diabetis gestacional i el 13% van ser diagnosticats amb TDAH. “No vam trobar aquesta associació quan aquestes dones guanyen una quantitat de pes saludable durant l’embaràs”, precisa la doctora. Perea.

Els autors demanen prendre consciència sobre la conveniència de no incrementar el pes de forma excessiva en el transcurs del període de gestació. “És important que els metges assessorin els seus pacients sobre la importància de l’augment de pes saludable durant l’embaràs”.

El nombre estimat d’infants d’entre 3 i 17 anys diagnosticats amb TDAH és de 6 milions

El nombre estimat d’infants d’entre 3 i 17 anys diagnosticats amb TDAH és de 6 milions, segons dades del 2016-2019. Un dels principals factors de risc del TDAH en infants és l’obesitat materna. Aproximadament el 30% de les dones tenen obesitat en la seva primera visita al metge durant l’embaràs, i aquest nombre augmenta fins al 47% en dones amb diabetis gestacional. L’augment de pes excessiu durant l’embaràs en aquesta població és un factor de risc per als nens que desenvolupen TDAH.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa