MónTerrassa
Crida a vacunar-se de la grip: només s’han posat 119 mil vacunes al Vallès
  • CA

El Departament de Salut fa una crida a vacunar-se de la grip, després que només 119 mil persones de tot el Vallès Occidental se l’hagin administrat. És una xifra baixa, tot i que més elevada de la que es registra al Vallès Oriental (64 mil), i sobretot, en comparativa poblacional, amb el Barcelonès Nord i Maresme, amb 107 mil. En el còmput total, representa una cobertura del 40% de les persones que han estat cridades a vacunar-se, essent les majoris de 80 anys qui tenen el percentatge més elevat (71%) per només un 51% dels majors de 60 anys. S’espera que el pic de la pandèmia de grip arribi per Nadal.

Davant d’aquestes xifres, des de Salut demanen a aquelles persones que poden fer-ho i encara no ho han fet que facin el pas. Una crida que va dirigida especialment a majors de 60 anys, malalts crònics, professionals sanitaris i embarassades. El primer contacte amb ells ja s’ha fet, enviant-los un SMS o trucant-los, però tot i així, poden demanar cita igualment. I és que, a dia d’avui, als centres d’atenció primària de la Regió Metropolitana Nord hi ha 8 mil cites disponibles aquesta setmana per vacunar-se de la grip.

Es disparen els ingressos per Covid

Aquesta crida també s’amplia a les persones que han de rebre la quarta dosi de la Covid-19. Que com en el cas de la grip, va dirigit especialment als mateixos col·lectius vulnerables anteriorment mencionats. En aquest cas, a la Regió Sanitària que abraça la nostra ciutat s’han administrat 260 mil dosis. Els més protegits són els majors de 80 anys, amb una cobertura del 76 %. Si comptem totes les persones majors de 60 anys, el percentatge de vacunats amb la quarta dosi és del 52 %.

Des de Salut afirmen que aquesta quarta dosi (o segona dosi de record) és “determinant per prevenir complicacions greus i ingressos”. I alerten que en les darreres setmanes s’han incrementat el nombre de persones hospitalitzades amb Covid. Ara mateix, n’hi ha 290 a la Metropolitana Nord, el que representen 94 més que la setmana anterior. El 78 % d’aquests ingressos són de persones majors de 60 anys. A més, hi ha preocupació perquè els ingressos a les unitats de cures intensives (UCI) també augmenten: hi ha 6 persones ingressades.

Com es pot demanar cita per vacunar-se?

Es pot demanar cita per vacunar-se contra la grip i amb la quarta dosi de la COVID-19 a través del web de programació de visites, citasalut.gencat.cat o a través de La Meva Salut, a l’apartat “Cita”. També es pot contactar directament, de forma presencial o per telèfon, amb el centre d’atenció primària (CAP) habitual. D’altra banda, aquelles persones majors de 12 anys que s’hagin de posar la primera o la segona dosi contra la COVID-19 poden demanar cita a través de la web de citació de la campanya – als 2 punts de vacunació actius a la Regió – a l’Hospital de Terrassa i al CAP El Maresme de Mataró -, o també poden anar a l’Hospital Germans Trias de Badalona.

Finalment, pel que fa als infants de 5 a 11 anys han d’anar al seu CAP de referència, on seran derivats a algun dels 7 punts de vacunació pediàtrics de la Regió: CAP Plana Lledó de Mollet; CAP Sant Miquel de Granollers; CAP Concòrdia de Sabadell; CAP Ripollet; CAP El Maresme de Mataró; Hospital de Terrassa, i Hospital Germans Trias de Badalona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa