MónTerrassa
Els CAP de Terrassa comptaran amb un higienista dental

Els CAP de Terrassa comptaran amb un higienista dental. A finals de l’any passat el Govern de Catalunya va desplegar la Llei de salut bucodental de 2020, i anunciava que una de les principals novetats seria la incorporació de higienistes dentals a l’atenció primària amb l’objectiu de potenciar-la i fer arribar aquest nou servei a tothom. En les darreres visites dels responsables de Salut a la nostra ciutat ja s’havia avançat que ben aviat arribaria aquesta figura a tots els Centres d’Atenció Primària.

Aquest dimarts, dia 16 de maig, Natàlia Gómez Brey, higienista de CST, a la consulta del CAP Terrassa Est, i Rosa M. Ramírez, directora del CAP Terrassa Est ha explicat que des del passat mes de desembre ja s’han incorporat 8 professionals d’aquest àmbit als Centres de Terrassa, que se sumen als 25 que hi ha a la comarca del Vallès Occidental. En aquesta primera fase, el servei anirà destinat exclusivament als infants de fins a 14 anys, dones embarassades i persones en risc de vulnerabilitat socioeconòmica. L’objectiu però és que acabi arribant a cobrir tota la ciutadania en els pròxims cinc anys.

Un equip format per higinista, odontòleg i tècnic en cures

La funció de l’higienista dental és, en primer lloc, la prevenció i promoció de la salut bucodental. I en segon, fer el seguiment i tractament preventiu de càries i patologia periodontal de baixa complexitat als CAP i a la comunitat. Els higienistes dentals passen a integrar-se a les unitats d’odontologia, afegint-se als odontòlegs i tècnics en cures auxiliars d’infermeria. Des de Salut destaquen que d’aquesta manera “s’amplia la cartera de serveis augmentant les activitats preventives adreçades a la comunitat i millorant el seguiment de les malalties bucodentals en grups de risc”.

Un altre dels efectes positius d’aquesta nova figura és que permetrà que l’odontòleg destini més temps a les patologies de més complexitat, donant així major atenció i recursos als pacients que més ho necessiten.

Una de les prioritats dels higienistes dentals serà fer molta pedagogia. Natàlia Gómez Brey, higienista del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) a la consulta del CAP Terrassa Est, ha volgut subratllar la importància de la prevenció i promoció de la salut bucodental, especialment entre la població infantil: “Farem tallers a les escoles per explicar com s’ha de tenir cura de les dents”, explica. Les activitats dirigides a la comunitat, en forma de tallers, sessions o xerrades, serveixen per informar de les pautes adequades a l’hora de minimitzar els riscos de patir malalties bucodentals.

Higienista dental al CAP Terrassa Est | Salut

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa