MónTerrassa
L’AV Can Roca, satisfeta amb les explicacions de Salut sobre el nou CAP

Els veïns de Can Roca s’han mostrat satisfets amb les explicacions de Salut sobre l’obertura del CAP Can Roca. Dijous de la setmana passada, una delegació de l’AV Can Roca es va reunir amb representants del Consorci Sanitari de Terrassa i de CatSalut per exposar les darreres novetats en la gestió del futur equipament sanitari del barri.

En un primer moment, els veïns van manifestar la seva “disconformitat” amb la manca d’informació i transparència que en les darreres setmanes ha envoltat el futur del CAP i la seva gestió. I sobre el paper que hi està jugant Mútua Terrassa i els suposats impediments que està posant en la transferència de pacients i professionals.

Des del Servei Català de Salut es considera que hi ha hagut un “excés” d’informació sobre Can Roca, que ha creat “confusió”. Sobre l’obertura del nou centre van acceptar que s’havia produït un endarreriment de les obres, que farà que no es pugui inaugurar fins a finals de setembre, inicis d’octubre. Sembla que la constructora encara no ha recepcionat l’obra a la Generalitat perquè el pugui cedir al proveïdor (el CST), però espera poder fer-ho a inici del mes de juliol.

L’obertura del CAP, en dues fases

Actualment, s’estan duent a terme “reunions operatives setmanals entre CST, Mútua i CatSalut per planificar i operativitzar tots els passos que resten” fins al moment que es posi en funcionament. A més, es va subratllar que ja s’ha publicat la creació de la nova ABS de Can Roca -pas administratiu imprescindible-.

Pel que fa als professionals, des de Salut es va dir que ja és té escollit l’equip directiu, i que ja s’han fet totes les convocatòries internes per recollir quins professionals demanen el trasllat voluntari al nou centre. A més, es va subratllar que ja tenen el paquet de pacients identificats i reparat per fer el traspàs quan el centre estigui creat administrativament.

Salut va explicar als veïns que l’obertura del centre s’ha plantejat en dues fases. Primer, l’obertura administrativa, on els usuaris podran confirmar el correcte traspàs de les seves dades; i 10 dies després, es faria l’obertura assistencial, que seria ja a principis d’octubre. Des de l’AV es va donar per satisfactòries aquestes explicacions, restant a l’espera que es compleixin.

Treballadors i derivació hospitalària

Salut va desmentir que hi hagués cap problema amb MútuaTerrassa sobre el trasllat de professionals, i va afirmar que s’està treballant entre les 2 entitats. Des Mútua es va informar que “els professionals que sobrarien -perquè perdien pacients cap al nou CAP, serien reubicats internament, i que no caldria que es traslladessin al nou centre”. A finals de juliol, MT ha de comunicar els 2 o 3 professionals que presumiblement se sumaran a la plantilla de Can Roca. Per la seva banda, el CST ja han fet un procés intern per identificar els professionals que voldrien anar a Can Roca. En aquest sentit, hi ha més demanda que oferta de places.
També es va parlar de les derivacions hospitalàries, tornant a fer èmfasi que la decisió que sigui Mútua Terrassa qui se n’encarregui és perquè “implica un menor moviment de persones, ja que 18 mil dels nous pacients de l’ABS Can Roca provenen d’aquest operador, per 6000 de l’Hospital”. Es va recordar però que qualsevol usuari pot dirigir-se a les urgències de qualsevol hospital i que se l’atendrà sense problemes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa