MónTerrassa
AMPANS mostra com serà la futura residència per a adults a Terrassa

AMPANS ha mostrat com serà la futura residència per a adults a Terrassa. L’acte de presentació del projecte de construcció del nou centre ha tingut lloc aquest dilluns, dia 27 de març, en el mateix solar que l’acollirà. És un terreny cedit de manera gratuïta per l’Ajuntament de Terrassa i es troba situat al carrer de la Castellassa, número 10-12, entre el barri de Sant Llorenç i el polígon d’activitats productives i comercials de Can Petit. Ha comptat amb la presència del director general de l’entitat bagenca, Toni Espinal; la presidenta de la Coordinadora Capaç, Gemma Paüls; l’alcalde Jordi Ballart; i regidors i regidores del govern i de l’oposició.

Els plànols contemplen un centre amb 50 places de capacitat en règim de residència -que ocuparan més de 2.500 metres quadrats de superfície- i 32 places més en règim de centre de dia -amb una superfície de 1.150 metres quadrats-. L’edifici està pensat per acollir fins a 10 unitats de convivència, formades per 5 persones cadascuna, i que viuran en habituacions individuals i amb espais comunitaris. Totes les sales tindran sortides a l’exterior, i es vol que hi hagi amplitud en els patis. Des d’AMPANS també afirmen que s’ha apostat per un disseny tenint en compte paràmetres de sostenibilitat i eficiència, amb l’objectiu de reduir a zero la petjada de carboni de l’edifici.

Així serà la futura residència d’AMPANS a Terrassa | AJ. Terrassa

Un projecte residencial que arrenca el 2019

L’any 2019 es va iniciar tot el procés de construcció d’aquesta nova residència, amb l’objectiu de donar resposta a una necessitat històrica per dotar a la ciutat de major nombre de places residencials per a persones amb capacitats diverses, reivindicat i promogut per la Coordinadora Capaç. Tanmateix, no va ser fins al juliol de 2022 que el Ple municipal de Terrassa va donar el vistiplau del dret de superfície del solar de propietat municipal al carrer de la Castellassa, a la Fundació AMPANS.

En el projecte que l’entitat ja va presentar el 2020, es manifestava la voluntat d’AMPANS de comptar amb el suport de l’entitat terrassenca Prodis. D’aquesta manera, es busca crear sinèrgies per portar a terme projectes i actuacions conjuntes en l’àmbit propi de la seva activitat, i donar així resposta a la necessitat de servei dels col·lectius de persones destinatàries de l’activitat de les dues entitats.

Així serà la futura residència d’AMPANS a Terrassa | AJ. Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa