MónTerrassa
Salut permet visites amb contacte físic a les residències
  • CA

El Departament de Salut i el de Drets Socials permet les visites amb contacte físic entre visitants i residents a les residències amb categoria verda i groga, això sí, sempre amb cita prèvia. El Departament flexibilitza així les mesures que fins ara s’aplicaven a les residències per fer front a la pandèmia i minimitzar l’entrada de la infecció dins dels centres.

Després que el Departament anunciés aquestes mesures, es recuperen tota mena de sortides, el que es tradueix en que els residents poden passar un temps llarg fora dels centres si ho desitgen, però en cas que la sortida és de més de tres setmanes, serà necessari fer-se una prova PCR a l’hora de la tornada. De moment, es manté el cribratge cada 15 dies per als professionals vacunats i tres a la setmana per aquells que encara no tinguin la vacuna. Una novetat és que el nombre màxim de visites ja no serà obligatòriament de tres persones, sinó que passa a ser només una recomanació.

Els professionals externs que entrin a les residències i tinguin contacte directe amb els residents hauran de fer-se un test d’antígens, independentment que tinguin o no la vacuna.

Quarantenes

En el cas de les persones que tinguin les dues dosis de la vacuna o que ja hagin passat la Covid-19, únicament es farà vigilància de símptomes durant 14 dies, de tal manera que queden exempts de fer-se una prova PCR i fer quarantena, tal i com va modificar el Departament de Salut a finals d’agost. En aquesta línia, els professionals que tinguin la pauta completa de la vacuna no hauran de fer quarantena en cas que siguin considerats contacte estret i la prova PCR hagi donat negatiu.

Per aquelles persones de nou ingrés i amb la pauta de vacunació completa, es recomanable fer un test d’antígens ràpid (TAR) el mateix dia i una PCR durant les primeres 48 o 72 hores, i no és necessària la quarantena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa