MónTerrassa
Salut instal·larà un mòdul al CAP Sant Llàtzer especialitzat en la Covid
El mòdul instal·lat al CAP Sant Rafael de Barcelona
El mòdul instal·lat al CAP Sant Rafael de Barcelona | Salut

!--akiadsense-->

Aquesta setmana han començat a instal·lar-se els primers mòduls de suport als centres d’atenció primària d’arreu de Catalunya. Està previst que els 120 mòduls previstos en diferents municipis siguin operatius abans de l’estiu. Salut ha programat que s’ubiqui un d’aquests mòduls per al CAP Sant Llàtzer, a Terrassa.

Es tracta d’espais situats al costat mateix dels CAP i tenen com a objectiu desenvolupar l’activitat COVID i no COVID en espais diferenciats. La voluntat és traslladar-hi l’activitat relacionada amb el coronavirus –proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes, exploracions, vacunacions – per garantir els dobles circuits i assegurar una major seguretat de professionals i ciutadans dins els centres. En els mòduls també s’hi podrà fer l’atenció a persones amb problemes respiratoris i símptomes de la COVID-19.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat la importància d’aquests nous espais, en tant que permeten “separar els circuits, guanyar espais molt necessaris per a treballar amb major seguretat encara, i fer activitat diversa, com visites, proves PCR, etc. Tot plegat, fora del CAP però ben al costat”, ha dit Vergés abans de referir-se a aquests nous espais com una mostra més de “com s’ha hagut d’adaptar a la pandèmia el sistema de salut de Catalunya, especialment l’atenció primària”, tant per als professionals com per als pacients de totes les patologies.

Durada entre dos i quatre anys

El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha explicat que els mòduls donaran servei a tot el territori i ha agraït la col·laboració dels ajuntaments a l’hora de facilitar la instal·lació d’aquests espais a prop dels CAP. “La COVID ha triplicat la feina dels centres d’atenció primària, i en molts casos, la dificultat d’haver de fer un doble circuit COVID i no COVID, ha fet que quedessin petits; aquests mòduls permetran donar més seguretat a treballadors i pacients”, ha dit abans d’afegir que tots els mòduls estaran en funcionament abans de l’estiu.

De moment s’ha previst col·locar un total de 120 mòduls, una xifra que podria ampliar-se en funció de les necessitats de cada territori. El desplegament d’aquestes estructures s’ha fet en espais propers als centres, en terrenys propis o cedits pels ajuntaments o altres institucions. El pressupost mitjà de construcció i equipament mèdic de cadascun dels mòduls ha estat d’uns 70.000 euros. La seva durada està prevista d’entre dos i quatre anys, segons cada cas i són gestionats pels mateixos equips d’atenció primària (EAP).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa