MónTerrassa
S’ajorna el judici per la presumpta agressió racista a una veïna de Terrassa
Aquest dilluns, s’ha anunciat que el judici que havia de tenir lloc aquest dimecres, 9 d’agost, per la presumpta agressió que va patir a principis del mes de juliol Maria Gervacio quan treballava en un hort urbà de Torre-sana per part de dos homes ha quedat ajornat. Per ara, no s’ha fixat una nova data. D’aquesta manera, i per extensió, la concentració convocada per aquest dimecres per moviments i entitats socials i veïnals ha quedat paralitzada.
L’advocat de la presumpta víctima, Joan Tamayo, així com l’Ajuntament de Terrassa i entitats socials havien interposat diversos recursos per tal que el judici es produís després d’aquest agost per la dificultat de reunir els testimonis i tota la informació amb tant poc temps de marge. Així mateix, el jurista també va sol·licitar un canvi de qualificació passant de “falta lleu” a un delicte d’odi i racisme.
“Per nosaltres, l’agressió té tot el caire d’odi i racista, i per aquest motiu hem demanat suspendre la vista d’aquest dimecres per tal que sigui requalificada i la defensa tingui més temps per preparar un judici amb testimoni i proves clares”, va dir Joan Tamayo, advocat de Gervacio, en una roda de premsa la setmana passada. El jurista havia enviat un escrit a la fiscal en cap per tal que se suspengués el judici, i aquesta setmana es preveia enviar també un escrit a la fiscalia general d’odi de Catalunya perquè engegui d’ofici una investigació sobre els fets ocorreguts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa