MónTerrassa
Ruixats de tarda a Terrassa i comarca
  • CA

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha informat d’un avís per intensitat de pluja activat per aquest dilluns a la tarda, en un episodi que es preveu que s’allargui fins demà de matinada. El Servei Meteorològic de Catalunya informa de precipitacions intenses en diferents comarques que podrien acumular més de 20 mm en 30 minuts. El perill però és moderat, de 2 sobre 6. A la nostra comarca, Protecció Civil informa que el ris cés baix, però que els xàfecs podrien anar acompanyats de vent i calamarsa, i cal estar alerta. Dimarts s’espera algun ruixat dispers al matí i cel ennuvolat a la tarda.

Fins a mig matí s’espera algun ruixat aïllat al nord del litoral central i sud de la Costa Brava. A partir de llavors s’esperen ruixats a la meitat est i a la resta del litoral i prelitoral central, i en són possibles a la resta del Pirineu i Prepirineu i al massís del Port. Al final del dia també se n’esperen al Camp de Tarragona. Seran d’intensitat entre feble i moderada i aniran acompanyats de tempesta, si bé seran localment forts a les zones avisades. S’acumularan quantitats entre minses i poc abundants, localment abundants a punts de la meitat est i a la resta de zones avisades. Independentment, al vessant nord del Pirineu se n’esperen de febles, minses i intermitents durant tota la jornada. Al Pirineu la precipitació caurà en forma de neu per damunt dels 2400 metres i baixarà a 2100 al final del dia al vessant nord de la serralada.

La temperatura mínima serà semblant o lleugerament més alta a la meitat nord, i serà similar o lleugerament més baixa a la resta. Es mourà entre els 5 i 10 ºC al Pirineu, entre els 8 i 13 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, entre els 11 i 16 ºC al prelitoral, i entre els 13 i 18 ºC al litoral. Per la seva banda, la màxima baixarà entre lleugerament i moderadament, si bé a punts del terç nord es mantindrà semblant. Oscil·larà entre els 17 i 22 ºC al Pirineu, més baixa al vessant nord, i al Prepirineu, entre els 19 i 24 ºC a la resta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa