MónTerrassa
Rudes Rebels i Arran acusen d’agressor masclista un membre del Drac Baluk
  • CA

Arran Terrassa ha emès aquest dilluns un comunicat en què denuncia una situació d’agressió sexual a diverses noies per part d’un membre del Drac Baluk. En l’escrit explicitaven que tot va començar el febrer de 2019 quan van tenir constància que diverses dones havien patit agressions per part d’un exmilitant del SEPC Terrassa. Des d’Arran i el col·lectiu Rudes Rebels es va reunir amb el pressumpte agressor per tractar el tema i demanar un canvi d’actitud. En saber d’una nova agressió mesos més tard, es va decidir posar fi a les converses.

Segons l’entitat, el problema s’ha agreujat en conèxier que aquesta persona se l’havia postulat per un càrrec al Drac Baluk. Davant d’aquest anunci, les dues associacions han emprès diverses mesures les quals passen per “vetar permanentment a l’agressor de tota l’Esquerra independentista, dels moviments socials i dels seus espais”, “expulsar dos militants d’Arran Terrassa del nicli per dotar d’una posició de poder a un agressor, justificant-lo i legitimant-lo”, i finalment, fer “un boicot a Baluk fins que l’agressor marxi o sigui expulsat de la colla” ja que a parer de les entitats “és incoherent autodenominar-se feminista i tenir un agressor” dins de la junta.

La resposta dels afectats

Des del Drac Baluk aquest mateix dilluns s’ha respost amb un comunicat en què explica que han mostrat la seva “sorpresa” perl comunicat d’Arran i afirmen que “mai abans s’han posat en contacte amb nosaltres per parlar d’aquest tema”. Reconeixen que el juliol de 2019 van tenir coneixement d’un cas obert a Rudes Rebels contra un membre de la colla i van iniciar una investigació interna. “Les persones que van tractar el cas van informar que no hi havia cap agressió que impliqués membres de la colla, i davant la proposta de fer una reunió de Rudes i Arran amb la junta de la nostra entitat se’ns va respondre negativament”.

Drac Baluk manifesta que “la informació que tenia la nostra entitat fins aquest moment és que aquest membre de la colla havia estat vetat provisionalment de tots els espais socials de Terrassa però que assistia a formacions que havien de permetre-li tornar a la total normalitat dins d’aquestes organitzacions. (…) Vam seguir a l’espera d’alguna comunicació oficial”. En el comunicat critiquen les formes en què Arran i Rudes Rebels han gestionat el cas, i lamenten que “uns fets com els descrits i l’acusació pública sense cap mena d’intent de mediació ni comunicació prèvia puguin afectar al conjunt de persones que formen part de l’entitat i desprestigiar la feina feta durant aquests deu anys (…)”. Malgrat tot, diuen, es posen “a la total voluntat de solucionar aquest i qualsevol altre cas a la disposició de les entitats que ho considerin necessari”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa