MónTerrassa
Rieres i torrents de Terrassa quedaran nets com una patena
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa ha programat en aquests darrer trimestre de l’any una desena d’actuacions a diferents punts de rieres urbanes i torrents per retirar vegetació i residus i fer, així, un manteniment que permeti garantir un correcte funcionament hidràulic de les lleres. Les actuacions de neteja de vegetació contemplen, en general, retirar arbres que poden dificultar el pas de l’aigua, desbrossar i retirar canyes i rissomes a diferents zones com són: el torrent de la Grípia, en el tram comprès entre els carrers d’Amposta i de Millars; la riera del Palau, a la zona dels Jutjats i, també, al tram de la C-58 fins a la riera de Les Arenes; el torrent del camí vell d’Ullastrell, fins a la carretera C-16; el torrent Mitger, entre la B40 i el camp de futbol del Poble Nou; i el torrent de Can Guitart, entre la B-40 i fins la carretera de Matadepera.

Pel que fa als residus, s’han programat actuacions per netejar de deixalles un tram de la riera del Palau, comprès entre la C-58 amb la riera de les Arenes, i la zona de sota del pont de Can Boada, que ha requerit la intervenció d’un equip en alçada. En {aquests dos punts, ja s’ha actuat i s’han retirat més de 250m3 de deixalles, principalment, plàstics, llaunes de begudes, papers i bosses de plàstic. Un material de rebuig lleuger, però molt voluminós. D’altra banda, també s’ha previst treure els fangs acumulats a la sortida de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Can Guitart i de Can Noguera; retirar terres per evitar desbordaments en un punt del torrent de la Grípia; i recollir fibrociment a les rieres del Palau, Les Arenes i al torrent Mitger.

Per a la regidora de Rieres, Jennifer Ramírez, aquestes actuacions són fruit del compromís de l’equip de govern de fer un manteniment adequat de les rieres urbanes i dels torrents. “Hem actuat a diferents punts del terrme municipal perquè les rieres estiguin netes de vegetació i residus. És una línia de treball
que mantindrem de cara l’any vinent, perquè és un dels compromisos d’aquest equip de Govern. Amb l’Agència Catalana de l’Aigua, l’ACA, treballem i també pressionem perquè programin noves inversions dins del nou pla director”.


D’altra banda, aquest mes finalitzaran els treballs de desbrossada dels diferents trams urbans de la riera de Les Arenes, en el tram comprès entre l’avinguda de Font i Sagué i la confluència amb la riera del Palau, a la zona del polígon de Can Petit. Pel que fa als treballs que es fan a la riera del Palau, entre el gual que hi ha sota la C-58 i el punt on aquesta s’ajunta amb la riera de les Arenes, la previsió és que finalitzin el gener del 2022.


Reunió de la Taula de Seguiment de Rieres
La neteja de vegetació i residus de les lleres de les rieres urbanes i torrents va ser un dels temes plantejats ahir a la reunió telemàtica de la Taula de Seguiment de les Rieres. En el decurs de la trobada, la regidora de Rieres, Jennifer Ramírez, i l’equip d’estratègia van explicar a la Comissió de Rieres i a les persones representants dels grups municipals, els projectes i els treballs realitzats. En aquest sentit, es van compartir les actuacions estructurals realitzades en endegaments i reparacions i es va explicar la subvenció europea sol·licitada al programa Next Generation pel que fa al projecte de renaturalització i resiliència de la ciutat.

A la reunió també es va acordar treballar en temes de memòria històrica i, en concret, en un programa per commemorar el 60 aniversari de les riuades del 1962 i en la necessitat de seguir treballant en la redacció del pla director de les rieres de Terrassa i Rubí, que elabora l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa. D’altra banda, la Comissió de Rieres va apuntar la necessitat què Terrassa tingui un pla estratègic de rieres

La Taula de Seguiment de Rieres està presidida per la regidora de Presidència i Rieres, Jennifer Ramírez, i està formada per una persona representant de cada grup municipal; una altra de la Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa (FAVT); representants de la Comissió de Rieres i Torrents de Terrassa (que agrupa a les entitats veïnals dels barris per on discorren les rieres de les Arenes i del Palau); i de membres de l’equip d’estratègia de l’Ajuntament de Terrassa.

Aquesta va ser la tercera reunió de la Taula de Seguiment de les Rieres, que es va constituir el desembre de l’any 2020. El seu objectiu és ser un espai de deliberació, estudi, proposició i plantejament d’acords, projectes o actuacions al Govern municipal en relació amb els trams urbans de les rieres del Palau i les Arenes, principalment.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan a desembre 01, 2021 | 12:06
    Joan desembre 01, 2021 | 12:06
    Crec que molta d'aquesta feina volen que la facin voluntaris. No seria millor posa a treballar tota la gent que està avorrida sense saber què fer i cobrant paguetes (parasitant a l'Estat)
  2. Icona del comentari de: Joan II a desembre 02, 2021 | 12:40
    Joan II desembre 02, 2021 | 12:40
    Trobo de molt mal gust que el comentarista Joan insulti tantes persones que ho estan passant malament amb pagues irrisòries perquè no aconsegueixen feina. Estaria bé una mica més d'informació i sobretot una mica més d'EMPATIA. Qui té fills, qui no es pot permetre posar la calefacció o directament no en té, i moltes altres persones, no volen una "pagueta de paràsit", volen PENCAR. Sr. Joan, vagi vostè a Drets Socials i Serveis a les Persones, de l'Ajuntament, i li ho explicaran amb tots els detalls que necessiti. D'altra banda, senyor Joan, ja pot començar a tenir ben clar que moltes persones ja no trobaran una altra feina MAI i moltes altres no n'arribaran a tenir CAP. Informi's: Entendre AUTOMATITZACIÓ, entendre INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL, entendre ROBOTITZACIÓ i quatre conceptes més no li farà cap mal. Sap vostè per exemple que per cada lloc de feina que crea Amazon se'n destrueixen 7? SET! Sumant els que desapareixen i els que no s'arriben a crear. Informi's, sr. Joan, que em sembla que viu en un núvol o, com diuen alguns i algunes, als móns de YUPI. I abans d'escriure un comentari des del seu silló, ben calentó, en un gran saló tot escoltant òpera, envoltat de la seva família que no treballa perquè no li cal perquè van néixer en una saga que ni la dels Rius, raoni una miqueta. Reflexioni. I, si us plau, faci alguna cosa per crear-se un CRITERI PROPI més enllà del que li diuen que ha de pensar els seus diaris i televisions habituals. Apa, bones festes.
  3. Icona del comentari de: Jose yerga orno a desembre 02, 2021 | 14:39
    Jose yerga orno desembre 02, 2021 | 14:39
    Eso es mentira,dentro de dos meses igual,y porque no se han sacado todas las higueras. Esto es limpiar para callarnos la boca. Si no se actúa sobre la raíz, en dos meses igual,y un dinero gastado inútilmente.
  4. Icona del comentari de: Chema a desembre 02, 2021 | 17:20
    Chema desembre 02, 2021 | 17:20
    Pues yo prefiero que limpien aunque luego se vuelva a asalvajar, y más ahora que pueden ir viniendo lluvias durante meses. Sinó, sería como las calles: ¿Para qué limpiarlas si la gente las volverá a ensuciar? ¿Para qué retirar las hojas de los árboles si seguirán cayendo? Pues muy fácil: Para que no haya acumulaciones que acaben comportando males mayores. Por lo menos no hemos hecho como esas poblaciones de la costa, que en contra de lo que pedían los mejores geólogos, cada principio de verano gastaban millones añadiendo arena que había que volver a añadir al año siguiente. Dilapidando millones de nuevo, claro.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa