MónTerrassa
Descobreix la riera de Talamanca
  • CA
Mapa amb l'itinerari resseguit, de dificultat baixa
Mapa amb l’itinerari resseguit, de dificultat baixa | Diba

!--akiadsense-->

Punt d’inici: Punt d’Informació de Talamanca. Passeig agradable per Talamanca i pel seu entorn amb pendent mitjà. La durada aproximada és d’una hora i mitja per fer 3,9 km. L’itinerari transcorre per pistes ben marcades i és senyalitzat per fites amb etiquetes de color gris. Amb aquest itinerari descobrirem l’origen medieval de Talamanca a partir del seu patrimoni cultural i natural.

Part de l’excursió passa pel massís de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, protegit des de 1972 per un pla especial i declarat parc natural el 1987. És convenient portar calçat adequat, aigua i queviures, sobretot durant la primavera i l’estiu, ja que l’excursió transcorre per indrets assolellats i calorosos.

Mapa amb l'itinerari senyalitzat
Mapa amb l’itinerari senyalitzat | Diba

!--akiadsense-->

Iniciem l’excursió al Punt d’Informació de Talamanca, carrer del Raval, número 4, sortint cap a l’esquerra. De seguida s’obre, a la dreta, una panoràmica que mostra la posició estratègica del poble dalt la serra del Rossinyol. El relleu és abrupte amb serrats encingle – rats i torrenteres. El topònim àrab «Talamanca», vessant coster del camí, és prou encertat. Seguim pel mateix carrer fins a la plaça de l’Església, on hi ha l’Ajuntament Vell.

Pots resseguir l’itinerari pas a pas amb informació dels punts d’interès en aquest document:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa