Estralls al barri d’Ègara | Duran/Amat

!--akiadsense-->

La nit del 25 al 26 de setembre de 1962 el Vallès va registrar els aiguats més tràgics que es recorden a la comarca. En poc més de tres hores, aquella nit es van acumular quantitats exagerades d’aigua, entre elles, 223 mm a Terrassa, o 196 mm a Sabadell, entre altres registres.

Uns aiguats que van fer desbordar el riu Besòs i la Riera de Rubí, assolint cabals extraordinaris. La riuada que va assolar les ciutats de Terrassa, Sabadell, Rubí, Sant Quirze, Montcada i les Fonts. Les pluges registrades durant la nit van fer desbordar rius i rieres deixant darreremés de 800 morts, centenars de desapareguts i importants destrosses materials.

Les riuades de 1962 són el desastre natural més important que ha patit Terrassa al llarg de la seva història. Aquest any, 57 aniversari, es tornaran a recordar, per a que no es perdi la memòria. A partir de les 11 del matí, a la plaça de la Immaculada hi haurà una activitat participativa. Tothom que vulgui omplirà un arbre amb targetes on es podran escriure els records d’aquell dia o els desitjos pel futur de les rieres. També es prepara una exposició de imatges i vídeos. parlaments, una ofrena floral i la “Marxa de la llum”, una caminada en silenci en direcció a la riera de les Arenes, il·luminats amb la llum de frontals, llanternes o mòbils, fins al pont d’Almeria, per simbolitzar el naixement d’una nova etapa de recuperació històrica de les rieres.

!--akiadsense-->

Nou comentari