MónTerrassa
Reviuen els troncs plens de llibres a Terrassa
  • CA

Aquesta setmana, s’aniran reobrin els troncs d’arbres que formaven part de la xarxa d’Arllibres de Terrassa. A finals del mes de març de l’any passat, la Fundació Prodis anunciava que, davant les mesures preses per combatre l’expansió de la pandèmia de la Covid, es procedia a deixar el projecte aturat. Entre les mesures i recomanacions que Procicat va donar per evitar el contagi, hi havia, entre d’altres, la recomanació de no intercanviar paper i cartró, per la qual cosa es va considerar pertinent tancar les instal·lacions per protegir la salut dels lectors i intercanviadors de llibres.

La millora de les dades sanitàries i l’aixecament de les mesures tant restrictives han desembocat en què des de la Xarxa s’hagi decidit tornar a posar en marxa aquesta iniciativa. D’aquesta manera, personal de Prodis es dedicarà en els pròxims dies a desprecintar, revisar i reparar tots els punts que hi ha distribuïts per la ciutat. En total, hi ha 11 instal·lacions: Amics de les Arts (carrer del Teatre, 2), Biblioteca Central BCT (passeig de les Lletres), Biblitoeca BD6 (avinguda Francesc Macià, 193), Biblioteca BD2 (Carrer Sant Cosme, 157), Biblioteca BD3 (carrer Germà Joaquim, 66), Parc de Sant Jordi (plaça Josep Freixa i Argemí, davant la Masia Freixa), Vapor Gran (Passeig Vapor Gran), Hospital de Terrassa (entrada de l’edifici), Biblioteca BD4 (carrer Infant Martí, 183), UPC-Terrassa (carrer Colom 1), i l’últim a incorporar-se és el de l’estació Vallparadís-Universitat (avinguda Jacquard).

Per la seva banda, la resta d’entitats d’acció social i salut implicades que formen part de l’Associació Local d’Entitats per la Inclusió (ALEI), estan reactivant els grups de voluntaris que es dediquen a garantir el bon funcionament dels arllibres repartits per la ciutat, gestionant els llibres que s’hi dipositen.

Recordem que aquest projecte va néixer el juny de 2015 quan es va decidir reutilitzar arbres que havien caigut víctimes de la gran ventada de 2014 que va afectar Terrassa per donar-los una nova vida. El primer arbre que es va “plantar” amb aquest objectiu de gaudir de la literatura va ser davant de la BCT. Des d’aleshores, la xarxa d’instal·lacions però també d’entitat vinculades a la iniciativa no ha parat de créixer.

Reobertura del projecte arllibre, impulsat des de Prodis | Prodis

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa