Vermuts catalans

!--akiadsense-->

Els vermuts destaquen, a més del seu sabor i renom de la casa que els elabora, pel disseny i missatges que transmeten en els seus envasos. D’aquest fet també ens fem eco als Premis Vinari dels Vermuts Catalans, que tenen les inscripcions obertes fins el 13 de març, atorgant un premi a la Millor Etiqueta del concurs. Són una iniciativa de Vadevi.cat i Món Terrassa

Un dels vermuts més premiats pel seu disseny retro, el guanyador de la millor etiqueta dels Premis Vinari dels Vermuts 2019, és el Bandarra de Casa Berger que recupera l’esperit i la tradició de fer el vermut en els bars amb una serigrafia que mostra al voltant de l’ampolla un llistat de tapes per maridar l’aperitiu. A més, es presenta amb un tancament de cantimplora per reutilitzar la seva ampolla a favor de la sostenibilitat de l’envàs.Vermut Bandarra, premi a la millor etiqueta dels Premis Vinari 2019Seguint el repte de captar l’atenció de nous consumidors, noves marques de vermut escullen estratègicament el nom i posen en sintonia la seva imatge i l’etiqueta. Entre aquestes creativitats hi ha les tendències de recuperar l’estètica clàssica “vintage” del vermut, explorar les vies artístiques i d’storytelling amb il·lustracions, i el disseny divertit i festiu, per atraure el públic jove.

!--akiadsense-->

D’estètica clàssica

Un bon exemple de noves etiquetes serien les del vermut Fot-li de Reus, que també van guanyar el premi a la millor etiqueta en edicions anteriors dels Premis Vinari, o l’Iris del celler De Muller, que recorden l’estil modernista original. També les atractives ampolles dels Padró & Co. que culminen les prestatgeries de les millors vermuteries amb els seus elegants motius arabescos i colors coure que brillen segons la llum ultravioleta.

Vermuts amb etiquetes de disseny clàssic

!--akiadsense-->

Mirades artístiques

El Xifleta s’inspira en el barri del Raval de Barcelona i les il·lustracions de gats del carrer Xuclà per l’artista Arnal Ballester en el marc de la iniciativa “La ciutat de les paraules”. Seguint amb fer popular l’aperitiu a la capital, també trobem el BCN Vermut que aprofita els motius del panot dissenyat per Josep Puig i Cadafalch, la flor de Barcelona que s’utilitza a moltes de les voreres de l’Eixample i s’ha convertit en el símbol de la ciutat.

Des de fa tres edicions, vermut Miró també presenta el seu vermut Miró&Art a través d’un concurs i col·laboració amb el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya. La nova ampolla del vermut Miró Reserva edició limitada de 2019 vesteix l’etiqueta de l’artista Núria Rosell i que s’inspira en la figura de Josep Guinovart, com a homenatge pel desè aniversari de la seva mort.

Vermuts etiquetes

!--akiadsense-->

Disseny divertit i festiu

Els envasos de L’Obreboques de l’Empordà, Casa Mariol i els Fontalia de PrioratLab són noves generacions de vermuts que a través de jocs visuals i frases suggeridores, conviden a fer l’aperitiu més divertit.

Etiquetes dels vermuts

!--akiadsense-->

El vermut i les causes

També el vermut se suma a les causes solidàries, i cal destacar en aquesta categoria la involucració de la distribuïdora de vins i caves Aribau amb el seu vermut Musugorri, un projecte que neix amb l’objectiu d’ajudar a les associacions que recapten fons per a la recerca del càncer infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Vermut Musugorri

!--akiadsense-->

Nou comentari