MónTerrassa
Un retrat sobre la vida després de patir violència masclista a Terrassa
  • CA

Aquest mes de març, Terrassa acollirà diverses activitats relacionades amb el Dia Internacional de les Dones entre les quals hi haurà una exposició en què es retrata el dia a dia d’aquelles dones que han patit violència masclista. L’exposició es podrà veure a partir del dimarts 1 de març, i fins al dia 15, a la Biblioteca Central de Terrassa. És una mostra realitzada pel fotoperiodista Javier González Morillas i la integradora social Raquel Álvarez.

Sota el títol Després de…, podrem veure un total de dotze fotografies en format blanc i negre en què s’hi narra de forma visual, acompanyat d’una breu explicació, i de manera clara i sense embuts, tots els traumes i seqüeles que estan vivint i patint les dones que han aconseguit separar-se, allunyar-se o fugir del seu agressor i/o maltractador. “El projecte vol visibilitzar algunes de les conseqüències que sorgeixen i tot el patiment que viuen aquestes dones després de prendre una decisió tan difícil”, expliquen els seus autors.

Una de les imatges que es pot veure a l’exposició Després de… | Javier González

Aquesta no és l’única exposició que es podrà veure emmarcada dins de la Campanya del 8 de març de 2022, Dia Internacional de les Dones. Enguany, recordem que porta el lema de “Repartim-nos les feines. Som corresponsables”, en què es vol conscienciar que encara avui en dia, existeix una clara desigualtat en la distribució del treball domèstic i les cures, que recauen majoritàriament en les dones.

Així altres exposicions que podrem veure són:

Del 15 de gener al 13 de març: “Etiquetetes”, a l’EspaiDos de la Sala Muncunill
Del 28 de febrer al 18 de març: “Capdavanteres. Dones que fan història”, a la Biblioteca del Disctricte 5
De l’1 al 15 de març: “Mostra bibliogràfica: 8 de març, Dia Internacional de les Dones”, a la Biblioteca Central de Terrassa
De l’1 al 15 de març: “Acció poètica a les xarxes socials: Dones i homes, corresponsables!”
De l’1 al 15 de març: “Mostra bibliogràfica adreçada al públic infantil”, a la Biblioteca del Districte 4
Del 5 de març al 15 de maig: “Aquarel·la”, a la Sala Muncunill
Del 7 al 15 de març: Mostra bibliogràfica “( de març, Dia internacional de les dones”, a la Biblioteca del Districte 4.

A més a més, el programa d’activitats s’hi poden trobar tallers, cinefòrums, debats, sortides, etcètera. Podeu consultar el programa complet clicant aquí o visitar el web municipal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa