
|
!--akiadsense-->
L’emblemàtica Masia de Can Palet de Terrassa acull des d’aquest mes de gener el nou Restaurant 119, un establiment que fusiona la cuina catalana amb la xinesa. Se situa a l’avinguda de les Glòries catalanes i és un oasi rural enmig del nucli urbàm envoltada de fàbriques, magatzems i pisos. Abans havia estat un restaurant de cuina tradicional catalana i mediterrània. Ara engega una oferta molt diferent.
Tal com apunta l’historiador Domènec Ferran, “la masia és d’estructura rectangular, amb planta baixa, dos pisos i golfes. La coberta és de dos vessants. La façana principal, com totes les de les cases de pagès medievals, està orientada a migdia, perpendicular al carener i de composició irregular. Plata baixa amb l’entrada i l’escala d’accés al pis superior, Es distribueix de la manera següent: a l’esquerra el menjador, la cuina i la llar de foc- A la part posterior, els cellers. Al primer pis, la sala i les habitacions, una de les quals amb capella al mur. Les golfes, molt espaioses, presenten un colomar amb nínxols. Es conserva l’era amb el pou, la casa del masover i la pallissa. En general, els espais interiors s’han respectat força, encara que van remodelar-se després de la Guerra Civil. Entre les construccions auxiliars destaquen una torre d’aigües i una piscina.” Cal destacar el rellotge que és el més ben conservat de les masies de Terrassa. La seva grafia ens descriu un sol d’on surt l’agulla horària. La numeració és romana i marca des de les 4 de la matinada fins a les 7 del vespre. A cada punta hi ha les figures d’un gall que marca l’alba i una lluna creixent que ens indica el vespre.
