MónTerrassa
La residència LaFACT remodela els espais comuns i millora les habitacions
  • CA

Després de quatre anys en obres, la residència de gent gran LaFACT estrena nous espais comuns i habitacions millorades a les seves instal·lacions de l’avinguda Abat Marcet 78, un edifici històric que data de l’any 1949. La Residència compta actualment amb 165 places, i està pendent d’obrir-ne 4 més, fet que la converteix en la residència que acull més residents a Terrassa.

El projecte de remodelació de la residència ha suposat una inversió de 6 milions d’euros, i ha consistit, principalment, en la millora dels espais comuns i de les pròpies habitacions. Per fer-ho, s’ha posat èmfasi en crear unitats de convivència, com sales d’estar i menjadors, que facilitin i fomentin la interacció entre les persones ateses a cada unitat. En aquest sentit, s’ha passat de 3 a 6 unitats, fet que permet una atenció més personalitzada a grups petits d’entre 24 i 28 persones.

També s’ha apostat per una nova climatització que permet personalitzar la temperatura per a cada habitació i espai comú. Així mateix, s’ha instal·lat un nou sistema de renovació de l’aire 24 hores que permet canviar l’aire de tota la residència de manera esglaonada al llarg del dia. La renovació de les instal·lacions generals ha seguit en tot moment un criteri d’eficiència energètica, que s’ha vist reflectit en aïllaments tèrmics, il·luminació per leds o un renovada xarxa elèctrica.

Xavier Queralt, president de LaFACT, exposa que “estem molt satisfets del resultat final” i creu que és “una passa més per continuar generant oportunitats que millorin l’autonomia i la vida activa de les persones grans”. En aquest sentit, Josep Datzira, director de LaFACT Gent Gran, afirma que amb aquesta remodelació s’adapten “a les noves necessitats dels residents per oferir-los el millor entorn possible perquè guanyin en autonomia i qualitat de vida, tant des d’un punt de vista de salut com també de relació social”.

L’alcalde Jordi Ballart ha visitat les noves instal·lacions aquest passat dimecres, i exposa que “la ciutat està d’enhorabona amb aquesta residència de referència, que compta amb gairebé 73 anys d’història, i que amb les noves instal·lacions s’adapta a les necessitats i al concepte de vellesa del segle XXI”

A la visita també hi ha ha assistit la tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida, Teresa Ciurana; la regidora de Gent Gran, Mónica Polo i la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la ciutat, Núria Marín.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa