MónTerrassa
Es reobre el tram de l’avinguda del Vallès afectat per l’esvoranc
  • CA
x

!--akiadsense-->

El tram de la vorera de l’avinguda del Vallès, a tocar del pont de Sant Llorenç i situat al barri d’Ègara, que es va esfondrar el passat 13 de novembre a conseqüència dels aiguats, ha estat reobert aquest divendres al trànsit.

L’Ajuntament va tallar la circulació de vehicles en sentit Nord, a l’alçada del pont d’Almeria, i va fer que els vehicles es desviessin per l’avinguda pel costat est (per la banda del barri de Les Arenes, la Grípia i Can Montllor). Aquest divendres, s’ha restablert el trànsit a l’avinguda del Vallès, al marge dret, a l’alçada d’aquest pont. Les obres per reparar el mur del marge dret de la riera de les Arenes, just passat el pont de Sant Llorenç -al barri d’Ègara-, es van iniciar el 2 de desembre de 2019. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), responsable del manteniment de les rieres, va assumir els treballs per via d’emergència, ja que l’esfondrament es va produir a conseqüència dels forts aiguats del 22 d’octubre.

Els treballs per reparar l’esvoranc de quasi tot l’ample de vorera, d’uns 7 metres de longitud, han consistit a refer aquesta zona i a construir un caixer al mur d’escullera per protegir els fonaments del mur, entre el pont de Sant Llorenç i l’espigó que hi ha aigües avall de la riera de Les Arenes. L’Ajuntament va detectar, després de les pluges del 22 d’octubre, un moviment del mòdul del mur de contenció i així ho va comunicar de manera immediata a l’ACA. El 13 de novembre es va produir en aquest punt l’esfondrament d’un tram de la vorera i es va comprovar que els dos mòduls següents havien patit moviments.

L’esfondrament de la vorera va provocar el tall de trànsit de la circulació en sentit Nord, a l’alçada del pont d’Almeria, i fer que els vehicles es desviessin pel costat est (per la banda del barri de Les Arenes, La Grípia i Can Montllor). A més, el tram de la vorera esfondrada ja estava tancat i senyalitzat des de desembre de 2018, perquè estava afectat per les intenses pluges del 15 de novembre de 2018 i, de fet, arran d’això, l’Ajuntament ja va sol·licitar a l’ACA que reforcés l’endegament en aquell punt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa