MónTerrassa
Es renova l’estoc de material per cedir a les entitats de Terrassa
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa ha informat que s’ha procedit a renovar part dels materials que se cedeixen a les entitats de la ciutat perquè puguin dur a terme les seves activitats a l’espai públic. D’aquesta manera, s’ha realitzat una inversió de 10 mil euros per tenir tots els elements de préstec en bon estat i en quantitat suficient davant la previsió que a partir de les pròximes setmanes es recuperin les activitats i actes a l’aire lliure, un cop s’han flexibilitzat les restriccions derivades de la pandèmia de la Covid-19.

Des del govern s’ha pres aquesta mesura per donar alhora resposta a la petició realitzada des de l‘Associació de Veïns de Sant Pere Nord, que va demanar renovar el material que es podia disposar a través del Consell Municipal del Districte 6. La regidora de Qualitat Democràtica, Ona Martínez, ha assenyalat que “la millora de la situació sanitària i la proximitat de la primavera fan preveure un increment de les activitats al carrer organitzades per les entitats, i per això cal tenir-ho tot a punt per cobrir les necessitats d’un teixit associatiu tant potent com el de Terrassa”.

Per decidir els materials a renovar s’han tingut en compte els resultats de l’enquesta de valoració del servei de préstec que les entitats omplen quan fan ús d’aquest servei. Així, els materials adquirits han estat els següents:

– 38 taules plegables
– 3 gàbies per al transport de taules
– 136 cadires plegables
– 3 carpes de 3×3 metres
– 1 amplificador Behringer PPA2000

Les entitats que vulguin fer servir els materials de préstec de l’Ajuntament han de presentar instància amb un mínim de 15 dies d’antelació a l’activitat. Clicant aquí es pot accedir a tota la informació sobre els materials disponibles i l’enllaç per presentar la instància per via telemàtica. Aquestes estan emmagatzemats a la plaça del Tint, al costat de PRODIS, entitat que té adjudicat el Servei de Consergeria, manteniment i neteja de materials. Les entitats han de recollir el material en aquest magatzem i tornar-lo en acabar l’activitat.

Les cadires, les reïnes

El servei de préstec de materials a entitats va atendre un total de 1.982 sol·licituds entre el 2017 i el 2021. Abans de la pandèmia, el ritme era de mig miler de préstecs l’any: 510 el 2017, 500 el 2018 i 547 el 2019. El 2020 la xifra va caure fins a 149, i el 2021 va començar la recuperació, assolint les 276 sol·licituds. La previsió és que enguany la xifra segueixi creixent.

En aquest sentit, Ona Martínez ha comentat que “aquestes xifres il·lustren perfectament la bona salut del moviment associatiu a Terrassa i justifiquen sobradament la necessitat d’invertir en materials per donar-hi suport. Tant de bo recuperem aviat el ritme de préstecs, això serà un bon indici que la pandèmia no ha pogut amb l’associacionisme i amb la vida comunitària”.

Els materials més demanats són les cadires. Abans de la Covid-19, l’Ajuntament prestava més de 30.000 cadires l’any, i fins i tot el 2020, la xifra va superar les 10.000. El segon element més demanat són les tanques, arribant a 6.829 en un sol any (2017).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa