MónTerrassa
Remodelació a la plaça de l’Emigrant: Més accessible i millores al paviment

La plaça de l’Emigrant, al barri de Can Boada de Terrassa, viurà grans canvis l’any 2024. Es remodelarà l’espai per millorar-ne el paviment, fer-lo més accessible, amb més verd, una nova escala i noves baranes, segons ha avançat l’Ajuntament de Terrassa. El projecte de millora ha estat acceptat en la resolució provisional de la segona convocatòria Fons d’ajudes europees Next Generation. El pressupost d’execució de l’obra és de concretament 59.090,58 euros.

Es tracta de la plaça situada entre els carrer d’Alexandre Galí, la ronda de Ponent i el passatge del Penyal. Compte amb tres nivells consecutius i connectats entre ells amb petites escales per adaptar-se a la lleugera pendent del carrer d’Alexandre Galí, a més de comptar amb una escala a la part est per accedir-hi. En total, l’àmbit del projecte comprèn una superfície aproximada de 900 m2.

Plaça de l’Emigrant | G.M.

Més accessibilitat amb noves escales i renovació del paviment i voreres

Amb aquesta actuació es vol garantir l’accessibilitat de les diferents plataformes que conformen la plaça. Segons informa el Consistori, s’arranjaran escales, voreres i mobiliari urbà. Es crearà una nova escala per substituir l’actual, ja que “presenta desigualtats i no disposa de barana” i es repararan i repintaran les baranes existents.

Plaça de l’Emigrant | G.M.

També es substituirà la pavimentació actual de l’espai per “sauló estabilitzat, un tipus de paviment que permet pendents d’entre el 3% i el 4%” (la pendent mitjana de la plaça de l’Emigrant), expliquen. A més, es preveu ampliar les voreres a la zona central, no només per l’accessibilitat, sinó també per la connectivitat amb el mercat de Can Boada.

Més espais verds: jardineres i es mantindran els arbres

Finalment, el projecte també preveu alguns treballs per afegir més verd a l’espai, amb unes jardineres amb “arbustiva resistent” entre els arbres a la plaça.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa