MónTerrassa
Els Reis d’Orient tornen a omplir Terrassa de màgia i il·lusió
  • CA

Els Reis d’Orient ja han arribat a Terrassa. Ses Majestats han arribat a la ciutat en helicòpter a primera hora d’aquesta tarda, al parc de les Nacions Unides. La gran quantitat de persones aplegades era una bona mostra de les ganes i il·lusió que hi havia que arribés aquest moment. No ha estat l’únic. Perquè poc després els carrers i avingudes de la ciutat s’han omplert de milers i milers de persones. Hi havia moltes ganes de Cavalcada, després de dos anys en què la pandèmia de la Covid ho havia trastocat tot.

I ho han fet amb tots els honors que l’ocasió es mereixia, ja que aquest any estrenaven noves carrosses. S’han llançat deu tones de caramels, repartits a petits i grans, amb l’ajuda de les comitives reials, formada per 500 patges i 450 voluntaris.

Arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient en helicòpter al parc de les Nacions Unides de Terrassa | Cristóbal Castro

La visita dels Reis d’Orient és un dels punts àlgids de les festes nadalenques i un dels moments més esperats pel més menuts (per alguns adults també, perquè negar-ho). A les sis en punt s’han deixat sentir els petards que anunciaven l’inici de la cavalcada. Enguany s’ha decidit sortir de la plaça del Turó de l’Argila i baixar per Vallhonrat cap a la Rambla, deixant de banda l’opció més tradicional d’endinsar-se pels carrers del Centre també a l’inici. Esquivant portal de Sant Roc -i el d’Iscle Soler-, la comitiva ha anat avançant amb cautela davant la multitud acumulada.

A la Rambla d’Ègara hi ha hagut moments de nervis i tensió, ja que les famílies no sabien a quina de les dues bandes s’havien de col·locar. Després d’algunes corredisses i maldecaps, s’ha pogut resoldre la situació sense lamentar danys personals -més enllà d’alguna trepitjada-. I és que trencant la tradició, finalment, Ses Majestats han agafat el vial de baixada i no el de pujada.

Més enllà d’aquesta anècdota, la Cavalcada ha anat fent tot el recorregut previst fins plantar-se al Raval de Montserrat. Han arribat més tard del previst i amb moltíssima gent per tot arreu. Un cop al nou escenari ubicat davant del Mercat, l’alcalde els ha lliurat les claus de la ciutat. Melcior, Gaspar i Baltasar, amb l’ajuda dels patges reials, ja estan preparats per visitar aquesta nit les cases dels infants terrassencs, carregats de regals i obsequis (o carbó, en cas que no s’hagin portat bé).

Cavalcada dels Reis d’Orient a Terrassa | Cristóbal Castro

Activitats nadalenques aquest cap de setmana

Amb la seva arribada, s’acaben algunes de les activitats nadalenques a la ciutat, però aquest cap de setmana encara queden moltes propostes per acabar de gaudir d’aquestes dates tan assenyalades. Per exemple, la pista de gel es mantindrà fins el diumenge dia 8; i l’enllumenat públic nadalenc, els dos grans avets del Raval de Montserrat i l’avinguda de Francesc Macià, i el pessebre situat davant l’atri de l’Ajuntament, es mantindran fins el dia 9.

  • Pista de gel. Plaça Nova, fins al diumenge dia 8 de gener
  • Quinto. Al Centre Cultural El Social el 7 i 8 de gener a les 18h, el 13 de gener a les 22h i el 14 de gener a les 18h. A l’Sferic Bàsquet el 7 de gener (quinto infantil) i 8 de gener a les 18h.
  • 16è Circ de l’ant – Tub d’Assaig 7’70. Diumenge 8 de gener a les 18h a LaFACT Cultural. Entrada 12€.
  • Els Pastorets. Al Centre Cultural El Social el 6 i 7 de gener a les 18:30h i el 8 de gener a les 11h. A la Sala Crespi el 6 de gener a les 20h i el 7 i 8 de gener a les 18h.
  • Jazz especial de Nadal. Nit de swing ballable. 7 de gener a la Nova Jazz Cava a les 22h. Entrada 15€ i socis 10,50€.
  • Concert de les festes de Nadal. Orfeó Joventut Terrassenca i Coral Cucut. El 7 de gener a l’Església de Sant Pere, Seu d’Ègara.

El primer Nadal sense restriccions des de la pandèmia

Enguany, ha estat la primera vegada des de la pandèmia que la ciutat ha pogut gaudir d’activitats i propostes sense restriccions. Ha retornat la festa de Cap d’Any, que enguany ha canviat d’escenari i s’ha traslladat fins a la Seu d’Ègara -un acte que ha tingut algunes queixes ja que, segons els testimonis, els presentadors van parlar exclusivament en castellà-; una cavalcada de Reis sense mascaretes i aglomeracions; una nova campanya per impulsar el comerç terrassenc amb el repartiment de vals de descompte; o la pista de gel, un altre cop envoltada de polèmica.

Arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient en helicòpter al parc de les Nacions Unides de Terrassa | Cristóbal Castro

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa